2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-5°C
-5°C
Tiszta / -5°C
h / -5°C
k / -5°C
Rádió 7 hírei
Égető Réka | 2017-11-04 14:44:05

Fényárban úszó táncparkett

Nemcsak a világítás fényei, a táncosok ragyogása is csillogással töltötte meg a Fekete Sas báltermét, ahol szombaton tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Fekete Sas Kupa Táncversenyt.

Fényárban úszó táncparkett

Közel 120 pár jelentkezett a megmérettetésre, amelyen az egészen apróktól a felnőtt korcsoportig mindenki parkettre lépett. A résztvevők alapkategóriákban, úgymint E, D, C osztályokban is versenyeznek, illetve a magasabb kategóriába tartozó B és A osztályok versenyzőit is megcsodálhatta a közönség az egész napos megmérettetésen – tudtuk meg Móczó Jánostól, a Promenád Táncsport Egyesület művészeti vezetőjétől, aki moderálta is a versenyt.

Fényárban úszó táncparkett

Móczó János

Az ország minden pontjáról érkeztek a táncosok, de természetesen hódmezővásárhelyiekért is lehetett szorítani. A Promenád Táncsport Egyesület színeiben lépett parkettre Balogh Csaba és Pető Gabriella, Bereczki Ádám és Nagy Laura, valamint Imre Ákos és Oswald Hanna is.

Fényárban úszó táncparkett

Oswald Hanna és Imre Ákos

Ákos és Hanna három éve táncolnak együtt. A 17 éves Ákos úgy keveredett a tánc világába, hogy egy ismerős lányka keresett magának táncpartnert. Ez annyira bevált, hogy Ákos megszerette a táncot, és ma már versenyszerűen űzi ezt a sportot.

Fényárban úszó táncparkett

Ákos és Hanna tánc közben

Hanna, aki 15 éves, a húga révén került kapcsolatba a tánccal, először a kistestvér kezdett táncolásba, hogy aztán a nővér is versenyszerűen táncoljon. Kedvenc táncaik között említették az angol- és bécsi keringőt, a jive-ot, illetve a rumbár és a sambát. A mostani versenyen a dobogó a céljuk.

Fényárban úszó táncparkett

Dr. Kószó Péter

A XII. Fekete Sas Kupa Táncversenyt dr. Kószó Péter alpolgármester nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta: „Ennek a mai versenynek presztízse van. Más különben nem utaztak volna ide ilyen sokan. Egy ilyen eseménynek nemcsak a versenyzésről kell szólnia, hanem a közösségi kapcsolatok építéséről is, s ehhez nagyszerű díszletül szolgál a Fekete Sas bálterme.”

Fényárban úszó táncparkett

Valóban a hódmezővásárhelyi verseny egyik legnagyobb különlegessége maga a helyszín. A táncversenyeket legtöbbször különféle sportcsarnokokban szokták megrendezni.

Így a Fekete Sas impozáns közege egy olyan világba repíti el a táncosokat és a közönséget is, ami egyáltalán nem mindennapi. Ez plusz töltetet ad a versenyzőknek is, a nézők pedig csodás környezetben tudnak ámulni a táncosok tudásán.

Fényárban úszó táncparkett

Délelőtt a juniorok mutatkozhattak be, délután pedig az ifjúsági, illetve felnőtt korcsoportba tartozó versenyzők táncolták végig a standard és latin táncokat.

Fényárban úszó táncparkett

A hangosításért a Rádió 7 felelt a rendezvényen. Az eredmények hamarosan megtekinthetők ezen a helyen.

Fényárban úszó táncparkett

ÉR.