2018. január 20. szombat, Sebestyén
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
1°C
Tiszta / 1°C
v / 1°C
h / 0°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-10-09 14:45:14

Fellobogózzák a makói házakat

Keddtől kezdik felszerelni azon makói házakra a zászlótartókat, illetve osztják ki a lobogókat, melyek tulajdonosai ezt előre kérték - jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Farkas Éva Erzsébet polgármester és dr. Hadik György települési képviselő. Az önkormányzat ingyenesen ad minden makóinak zászlót, hogy a nemzeti ünnepekre fel tudják lobogózni a házukat.

Fellobogózzák a makói házakat

A három nagy nemzeti ünnepen, vagyis március 15-én, augusztus 20-án és október 23-án minél több makói házon loboghasson a magyar trikolór, az önkormányzat ingyenes zászlóosztást kezdett. Erről hétfőn az InfoPontban Farkas Éva Erzsébet polgármester és dr. Hadik György települési képviselő adott tájékoztatást.

Fellobogózzák a makói házakat

- A lobogónk a nemzeti összetartozásunkat is jelképezi, ezért azt szeretnénk, hogy ezzel a kezdeményezéssel is erősítsük a makóiak magyarságtudatát - fogalmazott a városvezető. Az önkormányzat 2,5 millió forintot költött a zászlókra, a tartozékaikra és a felszerelésükre, így a lakosoknak ez teljesen ingyenes. Már a nyáron lehetett regisztrálni azoknak, akik ezt igényelnék. Első körben ezt 210-en tették meg, így a város a legkedvezőbb ajánlatátot adótól, egy pécsi vállalkozástól meg is rendelt 300 darab zászlót, rudat és tartót. Farkas Éva Erzsébet polgármestert hallja:

Fellobogózzák a makói házakat

Fellobogózzák a makói házakat

- Többen is megkerestek azzal, hogy szeretnének magyar zászlót kitenni a házukra, ezért adtam be az ezzel kapcsolatos egyéni indítványomat, melyet a grémium megszavazott - vette át a szót dr. Hadik György. A települési képviselő hozzátette: a lényeg, hogy a három nagy nemzeti ünnepen minél több makói magánépületen kint legyen a trikolór, más napokon nem szükséges. Hadik György ezzel kapcsolatos gondolatait itt találja:

Fellobogózzák a makói házakat

Fellobogózzák a makói házakat

A lakosok egy 150-szer 90 centiméteres lobogót, egy 2 méteres zászlótartó rudat csúcsdísszel, valamint egy falra erősíthető konzolt kapnak. Akik az igényüket előzetesen jelezték, azoknál október 10-én, kedden kezdik el a kiosztást és felszerelést. Hogy pontosan kihez és mikor mennek ki az önkormányzat részéről, arról előzetesen telefonon vagy személyesen egyeztetnek az érintettel. A cél, hogy október 23-ára a lehető legtöbb házon loboghasson a piros-fehér-zöld zászló.

Fellobogózzák a makói házakat

Munkatársunktól. K.