2017. december 16. szombat, Etelka
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
4°C
-0°C
Felhős / 4°C
v / -0°C
h / -0°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-01-08 14:02:47

Felélesztenék Csanád sportéletét

Jelenleg nincs aktív sportélet Magyarcsanádon, de ezen szeretne változtatni az önkormányzat. Első lépésként egy műfüves sportpályát építenének a jelenlegi balesetveszélyes helyére. Ha minden jól megy, akkor már áprilisban elkezdődhetnek a munkálatok.

Felélesztenék Csanád sportéletét

Akik most focizni szeretnének Magyarcsanádon, azok ezt csak igen mostoha körülmények között tehetik meg. Ugyanis a község egyetlen erre alkalmas helyszíne az általános iskola udvarán lévő pálya. Ez az aszfaltos terület igen rossz állapotban van, sőt, balesetveszélyes is. Az önkormányzat ezen kíván változtatni. Hogy is pontosan? - azt Farkas János polgármestertől itt hallja:

Felélesztenék Csanád sportéletét

Felélesztenék Csanád sportéletét

- Az új műfüves pálya szabványméretű, vagyis 20-szor 40 méteres lesz, s ráadásul egy 150 főt befogadó lelátó is tartozna hozzá - tudtuk meg a közésg első emberétől. Farkas János kiemelte: várhatóan már áprilisban elkezdődhet a beruházás, de a pontos dátum a Magyar Labdarúgó Szövetségtől függ. Ugyanis az MLSZ által kiírt pályázaton nyertek a csanádiak. A teljes beruházás összköltsége 35 millió forint.

Felélesztenék Csanád sportéletét

A mostani aszfaltos sportpályát el kell bontani. - Ez a terület zárt, de a modern pályát már úgy tervezzük, hogy bárki szabadon használhassa, ezzel az a nem titkolt szándékunk, hogy újból felélesszük a település sportéletét - folytatta Farkas János. Az oktatási intézmény közvetlen szomszédságában egyházi fennhatóság alatt lévő ingatlan van, így annak a tulajdonosával is tárgyalásokat folytat az önkormányzat, hiszen a lelátó egy része átnyúlna a szomszédba.

Felélesztenék Csanád sportéletét

Munkatársunktól. K.