2017. december 17. vasárnap, Lázár
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-1°C
Köd / 1°C
h / -1°C
k / -2°C
Közlekedési és Kék hírek
Czabarka János | 2017-12-07 13:21:19

Félegyházi hulladéktelepen a bizonyítékok

Egy kiskunfélegyházi hulladéktelepen akarta eltüntetni a bizonyítékokat a vétkes busztársaság – állítja nyomozási információkra hivatkozva a veronai tragikus buszbaleset egyik áldozatának hozzátartozója. Az apa a Ripost.hu-nak felidézte, azt eddig is lehetett tudni, hogy a cég illegális póttankokkal üzemeltette a buszait, de a nyomokat végül nem sikerült eltüntetniük.

Félegyházi hulladéktelepen a bizonyítékok

A veronai tragikus buszbaleset Olaszországban kezdődő büntetőpere kapcsán újabb nyílt levelet tettek közzé az áldozatok hozzátartozói, amelyben felszólítják a busztársaságot, hogy a felelősök álljanak végre a nyilvánosság elé, ismerjék el felelősségüket és kérjenek bocsánatot.

Mint fogalmaznak: "nyíltan felszólítjuk a Pizolit Kft. dolgozóit, hogy felelősségük tudatában tegyék meg a lelkiismereti lépéseket, amit idáig nem tettek meg. Elérhetőségeinken keresztül jelentkezhet bárki, akinek teher nyomja a lelkét. Felesleges bárkinek félteni a munkáját. A cégből semmi nem marad."

A Ripost.hu eközben arról ír, az eddig is ismert volt, hogy a cég telephelyén az összes buszban találtak illegális póttankot, hasonlóan a balesetet szenvedett járműhöz. Az egyik gyászoló apa ugyanakkor újabb részletekre hívta fel a figyelmet, amikor a portálnak arról beszélt, „a hatóság leleményes szakemberei egy kiskunfélegyházi hulladéktelepen, részben már összepréselve, megtalálták a bizonyítékokat”. Hozzátette, gyötrelmes érzés, hogy a tragédia lassan egy éve történt, a felelősök még mindig szabadlábon vannak.

Ismert, a január 20-án éjjel bekövetkezett tragikus buszbalesetnek 17 halálos áldozata volt, többségük kiskorú.

forrás: ripost.hu; fotó: blikk.hu