2018. január 21. vasárnap, Ágnes
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
0°C
Felhős / 1°C
h / 0°C
k / -1°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-10-12 17:22:53

Fél mázsányi segítség a családoknak

Négy gyermeket nevelő párt keresett fel csütörtökön Kádár József települési képviselő. Az igási tanyán élők 25-25 kiló burgonyát és vöröshagymát kaptak. A makói önkormányzat összesen 374 nagycsaládot, illetve nyugdíjast ajándékoz meg a város földjein termelt zöldségekkel.

Fél mázsányi segítség a családoknak

A makói önkormányzat a közmunkaprogram keretében több hektáron termeszt különféle növényeket, így burgonyát és a vöröshagymát is. A tavalyi esztendőhöz hasonlóan az idén ezen javak nagy részét a rászorulók között osztják szét. A települési képviselők el is kezdték a 25-25 kilós főzési alapanyagok szétosztását.

Fél mázsányi segítség a családoknak

Csütörtökön Kádár Józsefet kísértük el, aki az igási tanyavilágba vitte ki a zöldségekkel teli zsákokat. - A város ezzel is segíteni kíván mind a nagycsaládosoknak, mind a nyugdíjasoknak, hiszen összesen 374 otthonba juttatunk el ilyen jellegű adományokat - nyilatkozta a települési képviselő.

Fél mázsányi segítség a családoknak

Martonosiéknál jöttünkre alig kezdtek el ugatni a kutyák, mikor megjelent a két legkisebb gyermek, s boldogan szaladtak a kerítéshez. - Nagyon örülünk ennek az ajándéknak, legutóbb tavaly karácsonykor kaptunk hasonlót - tudtuk meg az édesanyától. Csörögi Georgina hozzátette: két felnőttnek és négy gyermeknek főz, süt, így gyorsan elfogy a krumpli és a hagyma is.

Fél mázsányi segítség a családoknak

Martonosiéknál a legkisebb csemetével, a 2 éves Bence Noellel van otthon az édesanya. A sorban a következő gyermek Ádám, aki februárban lesz 6 esztendős és a makói Szikszai oviba jár. A két nagy, a 18 éves Richárd és a 16 éves Dorina is a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnáziumban tanul. - Ricsi gépszerelőként végzett, s most az érettségire készül, a lányomból pedig kertész lesz - sorolta Csörögi Georgina.

Fél mázsányi segítség a családoknak

Munkatársunktól. K.