2018. január 18. csütörtök, Piroska
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
6°C
4°C
Felhős / 6°C
p / 4°C
szo / 1°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2018-01-13 16:11:41

Farsangra hangolva

Álarcokat és parókákat készítettek, de ki is festették egymást szombaton a fiatalok a makói Ifjúsági Színtérben. A nemrég nyílt klubban szinte minden hétvégén valamilyen programmal várják az érdeklődőket, most farsangi készülődéssel.

Farsangra hangolva

Igazi színkavalkád fogadta szombaton a makói Ifjúsági Színtérbe lépőket, ugyanis a Széchenyi téri klubban a farsangra hangolódtak a kicsik és nagyok. Előtérbe került a kézügyesség, hiszen a jelenlévők maguk készítették el az álarcot, parókát, egyéb bulizós kelléket.

Farsangra hangolva

Bökönyi Tímea

A gyerekek többsége a Bartók iskolából érkezett. Köztük volt Bökönyi Tímea is. - Csináltattam magamnak csillámtetoválást, befestették a hajamat hajkrétával, most meg álarcot vágok - avatott be a részletekbe a 9 éves kislány. Timi nagyon szereti a farsangot. - Mindig beöltözöm, korábban hercegnő voltam, az idén pedig pom-pom lány leszek - árulta el. A harmadik osztályos kisdiák amúgy a zenét kedveli a legjobban, ezért is tanul hegedülni. Példaképe az ugyancsak a Bartókban végzett Mezei József.

Farsangra hangolva

Nem is igazi a farsang, ha nincs fánk

A kis résztvevők természetesen felnőtt felügyelet mellett vágtak, festettek és ragasztottak. Bertus Barcza Anikó művésztanár és Sarkadi Ágota irányítása mellett készültek az álarcok, a parókák. A festésben pedig a középiskolás Sipos Maja Flóra vitte a prímet. Kassainé Erzsike néni is sokat segített. Nincsen farsang fánk nélkül, ezzel a finomsággal Csermák Szilvia kínálta a színtereseket.

Farsangra hangolva

A tavalyi nyitás óta szinte minden hétvégén valamilyen érdekességgel várják az Ifjúsági Színtérbe betérőket. Kiállítások, előadások és kézműves foglalkozások váltják egyymást. De mi is vár a makói fiatalokra januárban és februárban? - azt Kiss Ádám ifjúsági koordinátor itt részletezi:

Farsangra hangolva

Farsangra hangolva

Munkatársunktól. K.