2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
3°C
Havazás / 1°C
p / 3°C
szo / -1°C
Sport
Soós Kata | 2017-02-17 12:39:05

Farkasokkal is táncolna, amikor tőr van nála

Az utánpótlás nevelés minden sportnál kiemelkedő fontosságú. Szerencsés helyzetben van a hódmezővásárhelyi vívó sport, ugyanis van egy tizenhárom éves reménységük Wolf Eszter személyében. A kislány elhivatott, motivált, tehetséges, és már most kezd kialakulni a „vívói” látásmódja.

Farkasokkal is táncolna, amikor tőr van nála

A vívással iskolai keretek között ismerkedett meg Wolf Eszter, harmadikos korában, tehát négy éve. Az első diákolimpia megnyerése után döntötte el, hogy komolyabban fog foglalkozni ezzel a sporttal. Azóta építi tudatosan a karrierjét, Magyary Ágnes, az edzője közreműködésével. A közelmúltban volt egy versenye Budapesten, amelyen korosztályának legjobbja lett, de korábban is aranyérmekkel tért haza a Csomorkány SE  versenyzője.

Farkasokkal is táncolna, amikor tőr van nála

Eszter heti ötször edz, ebből négy alkalommal a Cukor utcai Vívó centrumban, egyszer pedig Budapesten, ugyanis a legjobbak keretébe is bekerült, és meghívják a fővárosi edzésekre. A fiatal tehetség tulajdonképpen génjeiben hordozhatja a sport szeretetét, ugyanis édesapja és édesanyja is kiemelkedő sportoló volt, és az öccse is bontogatja már szárnyait a harcművészet és az úszás terén is. Esztinek példaképei is vannak a vívó sportban: Francesca Bartolozzi és Valentina Vezzali, akik Olimpiai bajnokok csapatban és egyéniben is, és nem titkolt célja Esztinek sem az Olimpia, ha Budapesten rendezik 2024-ben, mindent meg fog tenni, hogy ott legyen.

Farkasokkal is táncolna, amikor tőr van nála

Magyary Ágnes a kezdetektől egyengeti a fiatal lány sportkarrierjét. Elmondása szerint egy végtelen jó eszű, szorgalmas, és tudatos sportoló, de aki ezekkel nem rendelkezik, abból nem is lehet profi. Serdülő létére nem lázad, hanem elfogadja a tanácsokat, mert már most tudja, hogy ezzel csak előrébb juthat. Minden jel arra utal, ha ez a folyamat így marad, akkor akár nemzetközi versenyző is válhat is majd belőle. Eszter, nem csak jó sportoló, hanem kitűnő tanuló is. Szerencsére tökéletesen össze tudja egyeztetni a tanulást, és az edzéseket, ritka az ilyen, de nála egyik a másikat erősíti.

Farkasokkal is táncolna, amikor tőr van nála

Tudni kell, hogy a vívás mentális sport, így a hétköznapi gondokat a páston kívül kell hagyni. A legfontosabb ebben a korban is az ego legyőzése, ami serdülőként, a dackorszakban talán a legnehezebb vállalkozás.

Farkasokkal is táncolna, amikor tőr van nála

Eszti hamarosan Hódmezővásárhelyen bizonyíthat, mert április 22-23-án Magyar Bajnokságot rendeznek, ahol minden esélye megvan rá, hogy ismét a város büszkesége lehessen.

sk