2018. január 18. csütörtök, Piroska
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
4°C
4°C
Tiszta / 4°C
p / 4°C
szo / 1°C
Rádió 7 hírei
Nagy Ágnes | 2013-04-27 11:39:35

Faház vagy tégla?

Önmagában az nagy dolog, hogy kisvállalkozók újra eljuthattak az ország legnagyobb építőipari szakvásárára - kezdte élménybeszámolóját Hársasi Tibor, a Könnyűszerkezetes Házépítők Egyesületének elnöke szombat délelőtt, akit a Construmán szerzett tapasztalatairól kérdeztünk.

Miért faház? Talán a legtöbben ezt a kérdést tették fel a kiállítás alatt standunknál – tudtuk meg Hársasi Tibortól. Házépítéskor mérlegelni kell, kinek mi a fontos. Fogni kell egy papírlapot, s felírni rá azokat, amik számunkra elsődleges fontosságúak, és e szerint kell dönteni.

Faház vagy tégla?

Ha az a fontos, hogy picit kevesebbe kerüljön, vagy, hogy mekkora összeg szerepel azon a bizonyos sárga csekken, szeretnénk, hogy gyorsan elkészüljön, akkor építsen faházat – javasolta vendégünk, aki megjegyezte, egy picit kevesebb pénzért jóval nagyobb szigetelő képességet lehet elérni, mint az egyéb technológiáknál.

Persze, ha a megrendelő ragaszkodik a téglaházhoz, akkor nem szabad ráerőltetni a könnyűszerkezetes házat, mert különböző okok miatt választhatja éppen azt. Ha a szülők azt mondták, hogy a ház téglából van, s nem mellesleg ők adják a pénz egy részét, ha nem számít az ár vagy a fűtésszámla, illetve ha nem számít a gyorsaság, akkor téglaházat kell építeni. Hársasi Tibor kiemelte, bármilyen technológiát választunk, nézzük meg alaposan kire bízzuk a ház felépítését!

Az Egyesületet megtalálják Hódmezővásárhelyen, a Fári u. 28. szám alatt. Telefonszám: 62/240-265, webcím: www.kohe.hu.

Nagy Ágnes