2018. január 18. csütörtök, Piroska
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
6°C
4°C
Felhős / 6°C
p / 4°C
szo / 1°C
Belföldi Hírek
Tudósító | 2018-01-14 07:42:08

Fagyosan indul a vasárnap

Teljesen normális, hogy januárban, a reggeli órákban fagypont körüli a hőmérséklet, mégis szokatlannak érezhetjük a ma reggeli csípős hideget. Pedig csupán 0 fokkal indult a vasárnap - lehetne ennél jóval hidegebb is.

Fagyosan indul a vasárnap

Vasárnap nyugaton, északnyugaton alakulhat ki kezdetben kisebb havazás, máshol legfeljebb hószállingózásra számíthatunk, majd délutánra mindenhol csökken a csapadékhajlam, és csak elszórtan szállingózhat a hó. Északon, északkeleten hosszabb napos időszakokra is számíthatunk. A keleties szél a Dunántúlon néhol megélénkülhet. Hajnalban 0 és -6, napközben -2 és 3 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerencsére nem lesz front térségünkben, viszont a kissé szelesebb tájakon az érzékenyek körében ingerlékenység, feszültségérzet jelentkezhet. A hideg reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. A naposabb északi, északkeleti tájakon élők hangulata, közérzete javulni fog, érdemes lesz egy sétát tenni a szabadban. Ugyanakkor nagy lesz a megfázás veszélye, ezért öltözködjünk melegen, rétegesen! Immunrendszerünk megerősítése érdekében fogyasszunk vitamindús ételeket!

Hétfőn a Dunántúlon és délen felhősebb, máshol naposabb idő valószínű, délnyugaton időnként hószállingózás is előfordulhat. A déli-délkeleti szél is csak északnyugaton élénkülhet meg. Csípős lesz a hajnal, -4, -12 fok várható, és napközben is csak -2 és 2 fok közötti értékeket mérhetünk. 

Kedden többfelé kell számítani csapadékra, elsősorban eső, havas eső várható, de északon, északkeleten havazhat is. Feltámad a délies szél. Ismét fagyos lesz a hajnal, napközben pedig -1, 8 fok valószínű, délnyugaton lesz enyhébb az idő.

Forrás: idokep.hu