2017. december 17. vasárnap, Lázár
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-1°C
-0°C
Köd / -1°C
h / -0°C
k / -1°C
Sport
Szeri Csaba | 2017-08-02 08:42:32

Fábián Imre bekezdett Mórahalmon

Fábián Imre Mórahalmon folytatja labdarúgó pályafutását. A csatár az elmúlt két és fél évben kék-sárgában futballozott, a HFC-t erősítette. Az új szezont azonban a megyei rivális homokháti együttesnél kezdi. A játékos kiválóan mutatkozott be az új csapatnál, hiszen első három edzőmeccsén hat gólt is szerzett.

Fábián Imre bekezdett Mórahalmon

Promenad.hu: Mórahalmon folytatod a labdarúgást. Hogy jött a döntés?

Fábián Imre: „Nem saját magamtól találtam ki, olyan helyzet adódott Hódmezővásárhelyen, hogy Horváth Zoltán elnök úrral, aki gyerekkori jó barátom, arra a döntésre jutottunk, hogy az a legjobb megoldás nekem, ha valahova máshova megyek. Olyan helyre, ahol több játéklehetőséghez jutok, mert valószínűleg ez Vásárhelyen nem adatott volna meg nekem. Volt pár opció. Nyugaton, Dunántúlon, a megyéből pedig a Makó és a Mórahalom. A makóiakkal csak telefonos beszélgetésem volt. Mórahalomról viszont többször hívott az edző, végül személyesen is találkoztunk. Nagyon jó közegbe csöppentem, nagyon jó csapattársakkal, kiváló játékosokkal, edzőkkel és egy korrekt vezetőséggel.”

Emellett a formád is jó. Három edzőmeccsen hat gólt lőttél.

F. I.: „Igen és volt pár kimaradt helyzet is. Nagyon jó a csapat játéka. Nem azt mondom, hogy rám épül, inkább arra a játékosra, aki a center vagy ék pozíciót foglalja el. Többször hoztak kihagyhatatlan helyzetbe a csapattársaim, ezeket pedig csak szépen be kellett, hogy ütögessem. Hál’ Istennek jó százalékban használtam ki ezeket a helyzeteket. Ennek köszönhető a hat gól.”

Fábián Imre bekezdett Mórahalmon

Mit vársz a hamarosan kezdődő új szezonban a Mórahalomtól?

F. I.: „Azt gondolom, hogy a biztos bennmaradást célozhatjuk meg. Ha ennél több kerekedik ki ebből a dologból, akkor az csak jó. Én ezt tűztem ki. Nem a csapat játékosállományára tekintettel, hanem mert az NB III erősebb lett. Van egy-két csapat, akiket ugyan nem nagyon ismerek, nem tudom milyen játékerőt képviselnek. A Közép csoport erős lesz. Idekerült a Tiszakécske, amelyik elég jó csapat volt eddig is, most jól igazoltak. AZ Rákosmente KSK egy sötét ló, de ott az Iváncsa is. Maradt a Pécs, ahol csak a bajnoki címmel lennének igazán elégedettek. A Kozármisleny és a SZEOL az NB II-ből estek vissza. Elég sok lett a Csongrád megyei csapat is, így sok megyei rangadóval lesznek a szurkolók megörvendeztetve. Ezeken a találkozókon sok nézőt és jó meccseket várok.”

Mennyire fájt a szakítás a HFC-vel? Két és fél évet töltött Vásárhelyen.

F. I.: „Nagyon. Ha őszinte akarok lenni, akkor nagyon. Nem terveztem azt, hogy elhagyom Vásárhelyt. Amikor az elnök úrral beszélte, akkor úgy jöttem haza, hogy nyilvánvalóan a klub utánpótlásában is szerepet vállalok és hosszútávon tervezek itt. Most egy olyan helyzet adódott, hogy el kellett jönnöm. Ez szerintem mindenkinek így lesz a legjobb, senkire nem haragszom a klubnál. A szurkolókat pedig nagyon szeretem és ők is engem, de most nem volt más lehetőségem. Sajnálom, hogy a csapattársaimat és a barátaimat elhagytam, de szeretnék még valamilyen formában visszatérni Vásárhelyre.

Fábián Imre bekezdett Mórahalmon

Akkor erre még van esély?

F. I.: „Úgy váltam el a klubtól, hogy mindenféleképpen ez lehetne a jövő. Persze az élet mást is hozhat. Most nagyon jól érzem magam Mórahalmon. Megújultam. Nagyon jó közegbe csöppentem, tényleg csak pozitívumokat tudok mondani. Ez most rám is jó hatással volt. Lehet Vásárhelyen már beleszürkültem a dolgokba. Mondjuk nem töltöttem ott sok időt, de nem tudom, valamiért ez most nem jött ki. Sok sérülés is ért, de sajnos így alakult.

Az elmúlt szezonban súlyos sérülést szenvedtél, sikerült rendbe jönni?

F. I.: „Nem mondom, hogy 100%-os, hiszen van még a lábamban egy 39 centis velőűrszeg meg három darab csavar. Ez viszont nem befolyásol a mozgásban, a futballban és a futásban sem. Régen az volt a gondom, hogy valamiért fájt a lábam. Nem tudtam miért, de lehet, hogy pszichés volt. Most, hogy elkerültem már nem fáj annyira. Élvezem a futballt, és most csak ez a lényeg, ez számít.

szcs