2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-5°C
-5°C
Felhős / -5°C
h / -5°C
k / -5°C
Rádió 7 hírei
Szabó Viktor | 2018-02-08 21:29:29

Ezúttal a szeretet lángjai csaptak fel

Énekekkel, dalokkal és táncokkal segítettek csütörtök este azokat, akik a januári paneltűz okán valamilyen károsodást szenvedtek. A jótékonysági estre több mint százan váltottak jegyet, a bevételt pedig a külön erre a célra megnyitott bankszámlára utalják el.

Ezúttal a szeretet lángjai csaptak fel

Január hatodikán egy tragikus esemény történt Hódmezővásárhelyen. Egy panelház hetedik emeleti lakásában tűz ütött ki, melynek következtében egy 65 éves férfi életét vesztette. Sokak lakása lakhatatlanná vált, nem beszélve arról, hogy milyen lelki megrázkódtatáson mentek, mennek keresztül azok, akiknek menekülniük kellett.

Ezúttal a szeretet lángjai csaptak fel

Ennek okán Hódmezővásárhely Önkormányzata egy külön bankszámlát nyitott, amire adományokat várnak, hogy segíteni tudják a tűzeset károsultjait. A jótékonysági akcióba bekapcsolódott a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ és a Kankalin Néptáncegyüttes is, akik egy jótékonysági estet szerveztek a károsultak javára.

Ezúttal a szeretet lángjai csaptak fel

Az estet csütörtökre szervezték meg, és fellépett a Kankalin Néptancegyüttes, a Harsona kvartett, melynek tagjai: Kruppa László, Sipos Béla, Török Bence, Héjja Endre, a Németh László Gimnázium és Általános Iskola kórusa, a Hetednapi Adventista Egyház kórusa illetve Zoltai Attila és tanítványai. Az este bevételét azokat a lakókat támogatják, akik a kigyulladt társasházban laknak.

Ezúttal a szeretet lángjai csaptak fel

Bízok benne, hogy sok pénz összegyűlik, és sokan támogatják ezt a nemes célt. Nagyon fontos, hogy az embertársainkért összefogjunk, és ha már egy ilyen tragikus esemény történt, segítsünk nekik. Ez egy olyan nagyszerű összefogás, amelyen látszik, hogy a hódmezővásárhelyi emberek tényleg segítenek egymáson” – mondta el Varga Anikó, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ vezetője.

Ezúttal a szeretet lángjai csaptak felVarga Anikó

Az esten több mint százan jelentek meg, ezzel segítve a károsultakat. Az összegyűlt összeget pénteken megszámolják, és átutalják a direkt erre a célra létrehozott bankszámlára.

Törökné Tárkány Katalin, a Kankalin Kankalin Néptáncegyüttes vezetője elmondta, hogy a meglévő koreográfiákat leporolták, és ezekkel érkeztek a csütörtöki előadásra. Az este megszervezésének ötlete abból fakadt, hogy a táncosok között két olyan kislány is található, akik abban a házban laknak, ahol a tűz volt. Elég nagy trauma érte őket a tűz kapcsán, és ez mindenkiben elindított egy érzést, hogy próbáljanak segíteni rajtuk.

Ezúttal a szeretet lángjai csaptak felTörökné Tárkány Katalin

Aki a későbbiekben úgy érzi, hogy szeretne segíteni, az továbbra is megteheti. Az erre a célra létrehozott bankszámla száma: 11500092-11080233.

Ezúttal a szeretet lángjai csaptak fel

Sz.Viktor