2018. február 17. szombat, Donát
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
2°C
Tiszta / 3°C
v / 2°C
h / -0°C
Sport
Soós Kata | 2017-11-10 07:07:05

Erős a Győr, de győzni akarunk!

A Győr lesz a Vásárhelyi Kosársuli ellenfele a szombat 18:30-kor kezdődő bajnokin a Hódtói Sportcsarnokban. Utasi Gábor fiai szeretnék megszerezni idei harmadik győzelmüket az összecsapáson. A találkozó előtt a szegedi kosaras dinasztia, a Molnár család legfiatalabb tagjával, a tavasszal a kék-sárgákhoz érkezett Molnár Bencével.

Erős a Győr, de győzni akarunk!

- A tavalyi szezonban csatlakoztál a csapathoz, és már tavasszal is látszott, hogy egyre jobban felveszed a ritmust. Ebben a szezonban pedig a korábbinál is nagyobb szerepet kapsz. Hogyan látod mennyi van még benned, hová tudsz még fejlődni?

- Egy kisebb kihagyás után, a tavalyi szezon második felében jöttem Vásárhelyre, ami jó döntésnek bizonyult.Sok játékost ismertem a keretből, és rögtön kiderült, hogy remek társaságról van szó, így könnyű volt felvenni a ritmust. Az idei szezonra a szakmai stábnak már volt ideje megismerni, tudják, hogy mik az erősségeim, így egyre több bizalmat kapok, amivel igyekszem is élni. Úgy érzem sok van még bennem és a csapatban is. Próbáljuk kihozni magunkból a maximumot az igencsak megerősödött és átalakított bajnokságban.

- A sportágat olvasni tudók már tavasszal is láthatták, hogy igencsak jó szemed van a pályán, ráadásul elég fürgén mozogsz, de mi az, amin még szeretnél javítani?

- 24 évesen úgy érzem, még a játék minden elemében kell és tudok is fejlődni. Ehhez pedig minden szempontból jó helyen vagyok, mivel akkor tud egy játékos fejlődni, ha lehetőséget kap a pályán, és erre nem is lehet panaszom.

- Ebben az idényben a korábbiaknál sokkal erősebb mezőny jött össze, igencsak kiegyenlítettek az erőviszonyok. Egyelőre 2-5-ös mutatóval álltok a tabellán. Mi jelenti a legnagyobb kihívást a csapatnak?

- Igen tavaly sikerültkiharcolnunk, hogy a B csoport kiemelt bajnokságábanjátszhassunk, így idénjóval erősebb a mezőny. A 2-5-ös mérleg kicsit csalóka lehet,mert nehéz volt a sorsolásunk. Az első négy meccsből hármat idegenben játszottunk, igy nehezen indult a szezon, hazai pályán viszont két győzelem mellett a bajnokesélyes Oroszlányt is megszorongattuk. A legnagyobb kihívás, hogy a hazai formánkat idegenben is át tudjuk menteni es tudjunk vendégként is meccseket nyerni.

- A hétvégén a Győr érkezik Vásárhelyre. Hogyan készültök a meccsre?

-A Győr erős csapat, több volt A csoportos játékossal, de hazai pályán leginkább a saját játékunkkal kell törődnünk, keményen es fegyelmezetten akarunk játszani. Természetesen itthon mindenképp nyerni szeretnénk, az előző szezonban a rájátszásban is összekerültünk a Győrrel igy tudjuk ki mire képes náluk. Tapasztalt kulcsembereik vannak, ha őket sikerül megfognunk és a saját játékunkat játszani, az győzelmet érhet szombat este.

Forrás: Martonosi János