2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-1°C
Felhős / 1°C
k / -1°C
sze / -2°C
Regionális Hírek
Soós Kata | 2017-12-02 10:29:54

Érmindszenti zarándoklaton az önkormányzat

November 16-18 között Érmindszenten járt Ady születésének 140. évfordulója alkalmából a mindszenti önkormányzat, a 28. Érmindszenti Zarándoklaton. A zarándoklatra pályázott a város, és 850.000 Ft-ot nyertek is, amiből megvalósult a kirándulás.

Érmindszenti zarándoklaton az önkormányzat

Mindszent Város csaknem teljes képviselőtestülete, és hat magyarországi Mindszent képviselői,- akik egyben a Mindszenti Napokért Egyesület települései is- vettek részt a zarándoklaton. Érmindszenten csatlakozott Csíkmindszent is, így összesen nyolc Mindszent elő-vagy utónevű település vett részt az eseményen.  – tájékoztatott Bagitáné Szécsényi Mária, Mindszent alpolgármestere.

A megemlékezés sorozat egy Ady –esttel kezdődött, Havas Judit előadóművész tolmácsolásában hallgathattak a költőtől emlékezetes műveket. Másnap délelőtt került sor a Mindszentek találkozójára, ahol a 24 éves hagyományt foglalta össze Mindszent alpolgármestere egy előadásban. Átadásra került egy kiadvány is, mely 11 Mindszent bemutatásáról szól. Ezt a kiadványt pályázati pénzből finanszírozta Mindszent, és minden település 50 példányt kapott.

Érmindszenti zarándoklaton az önkormányzat

Érmindszent és Mindszent kapcsolata már tíz évre nyúlik vissza, azonban a testvérvárosi szerződés aláírása csak most történt meg. Ezen a napon Ady kutatók tanácskozására is sor került, később az érmindszenti templomnál emléktáblát is elhelyeztek Ady születésének 140 évfordulójára, a templom falán. Mindszent Város önkormányzata és a Mindszenti Napokért Egyesület méltó módon ünnepelt, és a Bethlen Gábor alap segítségével maradandót alkotott. – fűzte hozzá az alpolgármester.

sk