2014. szeptember 22. hétfő, Móric
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
17°C
14°C
Eső / 17°C
k / 14°C
sze / 15°C
Regionális Hírek
Tudósító | 2013-05-07 12:49:12

Érettségi: sokaknak még mindig a matek a „mumus”

Megoszlottak a vélemények a keddi matematika érettségi nehézségét illetően. Az írásbeli vizsgák második napján a HISZK Eötvös József Székhelyintézmény és a Bethlen Gábor Református Gimnázium diákjaival beszélgettünk.

Mint arról beszámoltunk, megkezdődtek az országban az érettségi vizsgák május 6-án. A tanulók hétfőn magyar nyelv és irodalommal, kedden a matematikával birkóztak meg.

- Első látásra könnyűnek tűnt, a villámkérdések közül egyet nem tudtam úgy megoldani, ahogyan azt elvártam volna magamtól.  Négyesre számítok, aki gyengébb matekból, még az is összetud szedni egy hármast– tudtuk meg Nagy István Ádámtól, a HISZK Eötvös József Székhelyintézmény végzősétől. – Valószínűség-számítás, halmazokkal és gráfokkal kapcsolatos feladatok – sorolt néhány, az érettségi feladatlapon szereplő példát Ádám, aki Szolnokon tanul tovább.

Mivel ez a tantárgy a mumusom, így tartottam tőle, de úgy gondolom, jól sikerült – mondta a szintén Eötvösös Olasz Andrea, aki a Szegedi Tudományegyetemen folytatja tanulmányait.

Korom Bettina, a Bethlen Gábor Református Gimnázium 12.b osztályos diákja nagyon nehéznek, bonyolultnak és fárasztónak találta a feladatsort. Véleménye szerint kevés idő állt a rendelkezésükre. Kettes, vagy hármas érdemjegyre számít.

Ugyanígy értékeli teljesítményét a gimnázium másik tanulója, Partman Laura is. - Nehezebb volt, mint amire számítottam, remélem jobb lesz, mint amilyennek most érzem – mondta. Hozzátette, a hétfői vizsga magyar-történelem szakos lévén nem okozott neki nehézséget. Szerdán emelt szinten érettségizik történelemből, jövő hét kedden pedig biológiából vizsgázik.


Az írásbeli vizsgák tapasztalatairól megkérdeztük dr. Kádár Péter igazgatót is. - Azt mondhatom, hogy a diákoknak teljesíthető feladatokat tűztek ki, a matematika is megoldható volt. A gyerekek kihasználták a rendelkezésükre álló 180 percet, tehát nem jutottak végig olyan könnyen a feladatsoron. Bízom benne, hogy mind a 95 vizsgázónk sikeresen megoldotta a két fő vizsgatárgy feladatait – jellemezte az első két napot az igazgató.

Megyeri József

Bodrogi Klára | 2014-09-22 14:52:07

A kampány alatt legalább 8-szor kell kerékpárral érkeznie a munkába a munkavállalónak, amelyet a Bringázz a munkába igazoló lappal kell igazolni.

Bodrogi Klára | 2014-09-22 13:51:51

Barátaival beszélgetett, felállt a peremre, ami ekkor letört.

Bodrogi Klára | 2014-09-22 13:48:02
Az Országos Polgárőr Szövetség, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kiemelt, bűnmegelőzési mintaprogramja került kibővítésre szombat délelőtt megtartott konferencián, Budapesten.
Antal Sándor | 2014-09-22 13:34:46

Az utolsó békeévről és a Nagy Háború kitöréséről tartottak konferenciát szeptember 22-én a vásárhelyi Emlékpontban. Az első világháborús centenáriumi rendezvénysorozat keretében hét előadást hallgathattak meg az érdeklődők. A háború kitörésének okait, merényletet, hadviselést, vagy éppen az első év eseményeit elevenítették fel a szakemberek.

Bodrogi Klára | 2014-09-22 12:58:13

Kisodródott egy emeletes busz Makón a körforglomnál.