2018. február 21. szerda, Eleonóra
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
2°C
Eső / 1°C
cs / 2°C
p / 0°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-03-15 06:27:12

Emlékezzen Ön is egy szál virággal!

Hamarosan érdemes kihelyezni Hódmezővásárhelyen a nemzeti színű lobogót a lakóházakra, hiszen közeleg egyik nemzeti ünnepünk, március 15-e. Többek között erről is szó esett azon a sajtótájékoztatón, melyet Vágó János vásárhelyi önkormányzati képviselő tartott, aki a programokról, a megemlékezésről és a várható forgalomkorlátozásról is beszámolt.

Emlékezzen Ön is egy szál virággal!

„A nemzeti ünnep lényege, hogy kivétel nélkül minden magyar magáénak vallja, bárhol is éljen a világon. Minden nemzettársunknak joga van e jeles napokat emlékezetébe vésni és szívébe zárni. A megemlékezés úgy válik igazi ünneppé, hogy lehetőségünk adódik honfitársainkkal együtt emlékezni, közösen elgondolkodni azon, hogy milyen erkölcsi üzenete van, jelen esetben az 1848-49-es szabadságharcnak” – kezdte tájékoztatóját Vágó János önkormányzati képviselő, aki ezután ismertette a városi ünnepség programját.

Fél 9-kor ünnepi zászlófelvonás lesz a hódmezővásárhelyi Kossuth téren, majd 9 órától istentiszteletet tartanak a Belvárosi Római Katolikus Templomban. Ezt 10 órától megemlékezés követi az Andrássy úton a Petőfi-szobornál. A városi ünnepség fél 11-kor veszi kezdetét a Kossuth-szobornál, ahol idén rendhagyó módon nem kerül sor koszorúzásra, helyette arra kérnek mindenkit, hogy a szózat elhangzása után virágot helyezzenek el a Kossuth-szobornál.  Remélik, hogy ezzel a megszokottól eltérő megoldással, minél több vásárhelyi látogat el az ünnepségre és egy szál virággal rója le tiszteletét. A programok sora ezzel még nem ér véget, erről a következő plakáton bővebben tájékozódhat.

Emlékezzen Ön is egy szál virággal!

Arra kéri az önkormányzat a lakosságot, hogy lehetőség szerint a lakóépületekre és intézményekre helyezzék ki a magyar zászlót, az ünnepet megelőző napon 18 óra után, és hagyják kint az ünnepséget követő nap, reggel 8 óráig.

Az ünnepség biztonságos lebonyolítása érdekében forgalomkorlátozásra is lehet számítani március 15-én. Az Andrássy úton végig, a Rapcsák András út és a Kaszap utca közötti részén 10 órától fél 11-ig, valamint a 47-es számú főúton a Kálvin tér és a Kaszap utca közötti szakaszon fél 10-től 11-ig. Az autóbuszok a Hódtó utca, Bajcsy-Zsilinszky Endre utca útvonalon közlekednek. Kérik a lakosság türelmét és megértését erre az időszakra, hiszen ezeken az útszakaszokon vonulnak fel a Kossuth térre az emlékezők, a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár díszalegysége és a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar felvezetésével.

 

RV