2018. február 23. péntek, Alfréd
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
-1°C
Eső / 2°C
szo / -1°C
v / -5°C
Közlekedési és Kék hírek
Czabarka János | 2017-11-08 10:21:38

Emberölés: nem jogerős az ítélet

A Szegedi Törvényszék nem jogerősen felmentette N. B. L. vádlottat az ellene emberölés bűntette miatt emelt vád alól és kényszergyógykezelését rendelte el. A kényszergyógykezelést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani.

Emberölés: nem jogerős az ítélet

 

A nem jogerős ítélet tényállásának lényege szerint a vádlott 2016. február 01. napján a délutáni óráktól kezdve barátaival italozott egy Szeged belvárosában található vendéglátó egységben, melynek bezárását követően együtt átmentek a bűncselekmény elkövetési helyéül szolgáló, szintén szegedi sörözőbe.

A vádlott és barátai ezen sörözőbe éjfél körüli időpontban érkeztek meg, ahol a pultoson kívül csak néhány vendég volt. A sörözőben az italozást tovább folytatták, majd 2016. február 02. napján 01 óra 45 perc körüli időben további ismerősök csatlakoztak hozzájuk, köztük a sértett is.

A vádlott társaságából 02 óra 30 perc körüli időben a sértett kivételével mindenki hazament, így a vádlott és a sértett egymással szemben ülve beszélgettek tovább. Ezt követően 02 óra 50 perc körüli időben a vádlott a mindig magánál hordott svájci, többfunkciós, 10 cm nyélhosszúságú, többek között egy nagy pengével is ellátott bicskájának nagy pengéjét nadrágzsebében kinyitotta és minden előzetes szóváltás nélkül a vele szemben ülő sértett nyakának bal oldalába azt beleszúrta és egy haránt irányú hasító jellegű mozdulattal a sértett torkát átvágta.

A sértett az őt ért bántalmazás következtében a söröző kövezetére esett, a sörözőben tartózkodók a segítségére siettek, a mentőket azonnal értesítették, de időközben a sértett elvérzés következtében életét vesztette. A vádlott a helyszínről eltávozott, őt a rendőrség a hajnali órákban fogta el.

A vádlott a cselekmény elkövetésekor kóros elmeállapotú volt és jelenleg is az, ami az elmeműködés olyan kóros állapotával járt, mely képtelenné tette abban, hogy cselekménye következményeit felismerje, vagy hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjen.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője 3 nap gondolkodási időt tartottak fent az esetleges fellebbezés bejelentésére, így az ítélet nem emelkedett jogerőre.

forrás:
A Szegedi Törvényszék Sajtóosztálya