2018. január 18. csütörtök, Piroska
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
4°C
Tiszta / 2°C
p / 4°C
szo / 1°C
Sport
Szeri Csaba | 2017-03-20 15:23:47

Emberhátrányban is nyert a HFC

Zsinórban harmadik meccsén aratott győzelmet a Hódmezővásárhelyi FC. Szilágyi Norberték ráadásul ez alkalommal 70 percet kellett, hogy emberhátrányban játszanak. Szabó Dávid azonban három egységet érő gólt szerzett.

Emberhátrányban is nyert a HFC

A Dunaharaszti MTK elleni csörtét követően ismét idegenben futballozhatott a HFC. A csapat most a Dabas-Gyón ellen mérkőzött, és ahogy néhány héttel korábban a másik dabasi gárda ellen, úgy most sem úszta meg a meccset kiállítás nélkül.

Ez alkalommal 20 perc után villant a piros. A hazaiak előre íveltek egy labdát, Bordás Dániel pedig a tizenhatoson kívül, mellel vette át a játékszert. Kátai Gábor azonban úgy ítélte meg, hogy kezezés történt, amit a hazaiak csak megerősíteni tudtak. Bordás így idő előtt vonulhatott az öltözőbe.

A kiállítás azonban nem törte meg a vásárhelyieket. Nem igazán lehetett érezni, hogy kevesebben vannak a pályán, veszélyesebben játszottak, mint a hazaiak, aminek csak hamar eredménye is lett.

Máté Péter ívelt hosszan egy szögletet, amit Szilágyi fejelt vissza, éppen a jól érkező Szabó Dávidhoz, aki a kapuba küldte a játékszert. Emberhátrány köszönt be a HFC.

A folytatásban remekül bekkeltek a vendégek, ráadásul a kontráik olykor komoly veszélyt hordoztak magukban. Horváth Bence meg is növelhette volna az előnyt, már csak Verebélyi kapussal nézett farkasszemet, azonban végül nem a hálóba, hanem a hálóőrbe lőtte a labdát.

A dabasiak mindösszesen az utolsó negyedórában rohamoztak veszélyesebben, ám komoly helyzetet ekkor sem tudtak kialakítani. A védelem állta a sarat, ha pedig mégis eljutott a labda a kapuig, akkor a játékba kiválóan beszálló Szabó Marcell volt résen.

A HFC zsinórban harmadik, összességében pedig tizenharmadik bajnoki mérkőzését nyerte meg.

A gárda legközelebb, március 26-án, hazai pályán a Méhkerék csapatát fogadja.

Férfi labdarúgó NB III, Közép csoport, 23. forduló

Dabas-Gyón FC – Hódmezővásárhelyi FC 0-1 (0-1)
Dabas, vezette: Kátai Gábor (Márkus Péter, Katona Brigitta).
Dabas-Gyón: Verebélyi – Csepregi, Sztranyovszki (Poncok – a szünetben), Lannert, Fézler (Erdős, 72’), Kozma, Szabó A., Mészáros R., Illés (Aranyos, 77’), Nagy A., Kocsis. Vezetőedző: Aranyos Imre.
HFC: Bordás – Kormányos, Tóth J., Horváth B., Mezei, Végh A. (Szabó M., 23’), Huszár, Pataki, Szilágyi (Tóth A., 66’), Máté, Szabó D. (Fátyol, 74’) Vezetőedző: Major László:
Gól: Szabó D. (32’).
Sárga lap: Nagy A. (78′), Mészáros R. (90′) ill. Huszár (40′), Kormányos (69′), Szabó M. (82′).
Kiállítva: Bordás (19’).

Major László: „Szabó Marcell jól szállt be a meccsbe, idegenbeli győzelmünket felértékeli az, hogy hetven percet emberhátrányban játszottunk.”

szcs