2018. január 18. csütörtök, Piroska
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
4°C
Tiszta / 2°C
p / 4°C
szo / 1°C
Sport
Czabarka János | 2017-08-11 14:41:13

Elúszhat a szombati rajt

A 17. FINA Masters Világbajnokság balatonfüredi nyíltvízi úszó számait szombatról vasárnapra halasztják, amennyiben az időjárási körülmények ezt indokolttá teszik.

Elúszhat a szombati rajt

 

A legfrissebb időjárás-előrejelzések információi alapján, amennyiben 2017. augusztus 12-én, szombaton, a FINA Masters Világbajnokság nyíltvízi versenyeinek zárónapján nem lehetne az időjárási körülmények miatt versenyezni, a szervezők vasárnapra teszik át az utolsó korosztályos viadalokat.

Az átszervezés plusz erőfeszítést igényel, hiszen a biztonságra ügyelő nagylétszámú csapat tagjainak, valamint a megannyi önkéntesnek is módosul ezáltal a munkarendje.

Balatonfüred polgármestere, Bóka István rugalmasan áll a változásokhoz: annak ellenére, hogy vasárnap kezdődik a helyi borfesztivál, partner volt az esetleges pótnap megtartásában. Amennyiben a szombati nyíltvízi úszóversenyek vasárnap kerülnek megrendezésre, úgy a két nagyszerű program adott esetben egymást is kiegészítheti. Balatonfüred az esetleges halasztás ellenére is méltóképpen kíván búcsúzni történetének legnagyobb sporteseményétől.

„Mindenki a legjobbat akarja, valamennyiünk számára a sportolók érdeke és biztonsága a legfontosabb” - mondta Gyárfás Tamás, a Bp2017 Nkft. szervező-bizottságának tagja, majd hozzátette: „reméljük, hogy az égiek változatlanul a kegyeikben tartják a világbajnokságot, de mindenre fel kell készülnünk.”forrás:

Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft.