2018. január 21. vasárnap, Ágnes
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
0°C
Felhős / 1°C
h / 0°C
k / -1°C
Sport
Czabarka János | 2017-10-04 10:05:39

Első megmérettetés Belgrádban

Előző cikkünkben már bemutattuk a Bődi Dénes és Késmárki Vanessza táncospárt. Arról is értesültünk, hogy első versenyük a World Dance Sport Federation (továbbiakban: WDSF) égisze alatt Belgrádban megrendezésre kerülőRising Star Standard Open verseny lesz. A külön-külön is nagy hazai sikereket elért páros, most közösen a nemzetközi mezőnyben is bizonyított, nem is akárhogyan.

A versenyt megelőzően
Befektetett idő és energiát nem kímélve lépett a verseny előtti finisbe a párosunk, minden hátráltató tényezőn Első megmérettetés Belgrádbankeresztül gázolva.A páros kifejezetten erre a versenyre kifejlesztett edzéstervvel készült erre a nagyszabású nemzetközi táncsporteseményre. A kemény fizika elvárásoknak még úgy is sikerült megfelelniük, hogy Vanessza arcüreggyulladással küzdött, még a verseny ideje alatt is. Úgy érezték, hogy semmi nem tántoríthatja el őket kitűzött céljuk elől és annak elérése érdekében mindent meg kell tenniük.  A komoly fizikumon kívül a párosnak a megjelenésére is oda kellett, hogy figyeljen. A versenyre mindkét táncos új, a nemzetközi divatnak megfelelő ruhában lépett a parkettre nem spórolva az anyagiakon.A verseny napján hajnal 3-kor kelt a csapat, hogy időben a helyszínre érkezzenek. Sajnos a röszkei hátáron óriási torlódás alakult ki, ami miatt 2,5 órát rostokolt a csapat, veszélyeztetve a versenyen való részvételüket. Minden erősfeszítésüket bevetve jeleztek a versenyvezető testületnek a kései érkezésükről. A versenykezdés előtt mindössze 30 perccel sikerült a párosnak bejutnia a helyszínre.

A verseny
Első megmérettetés BelgrádbanSikeres nevezés, rövidke bemelegítés után egyből parkettre kellett lépnie a párosnak élesben. A versenyen 26 ország, több mint 30 versenyzője indult. A páros fordulóról fordulóra egyre jobb teljesítményt nyújtott. Edzőjük Viktória minden tánc után segítette őket, véleményével, tanácsaival. Hamar kiderült, hogy a kettős a legjobb 6 közé került, így az esti döntőben is be kell mutatniuk a tánctudásukat. A 26 ország összes a versenyen indult párosát felvonultató ünnepélyes esti megnyitó után a párosnak a teltházas rendezvényközpontban, élő zenére, fényekkel volt lehetősége táncolnia. A fergeteges hangulatnak, helyszínnek és a jó erőnlétnek köszönhetően nagyon jó teljesítményt nyújtott a duó. Az eredményhirdetésig feszülten várták az eredményt, mit sem sejtve az eredményről.. Az eredményhirdetéskor a hatodiktól az elsőig, visszafelé szólították a versenyzőket. Minden egyes helyezéskor egy kő esett le a páros szívéről. Amikor kiderült, hogy dobogós helyezést értek el, már nagyon nagy volt az öröm, de amikor még a 3. helyezett páros sem ők voltak, akkor nem hittek a fülüknek. Végül a páros az elvárásoknak több mint eleget tevő 2. helyezést szerezte meg egy román kettős mögött. Az öröm határtalan volt. Remek kezdés. Jó bemutatkozás. Egy erős párostól. Október 7-én, magyar ranglistaversenyen lép újra parkettre Dénes és Vanessza, ahova már készülnek és amiről szintén tudni fogunk.

 

forrás:Fodor Szilvia