2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-6°C
-5°C
Tiszta / -6°C
h / -5°C
k / -5°C
Rádió 7 hírei
Égető Réka | 2018-02-03 12:26:43

Első kísérletek az iskolai léttel

A hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola a leendő első osztályosokat látta vendégül az intézményben szombat délelőtt. A program során sportoltak, kísérleteztek a gyerekek, de megismerkedtek a tanító nénikkel is, valamint az iskola új menzáját is kipróbálták.

Első kísérletek az iskolai léttel

Néhány évvel ezelőtt döntött úgy a Németh László Gimnázium, Általános Iskola, hogy az óvodások számára ismerkedő foglalkozásokat szerveznek. Az első két állomása a sorozatnak már lezajlott: előbb az Aprók Őszi tárlatát szervezték meg, majd pedig a Szülők akadémiáját.

Első kísérletek az iskolai léttel

Ezúttal pedig az iskola azon területeit mutatták be, amelyek manapság a leginkább fejlődnek. Így nem maradhatott el a sportcsarnok és a kölyök atlétikai eszközök, illetve a nemrégiben átadott menza kipróbálása sem. A délelőtt folyamán arra is fordítottak időt, hogy a Gyulai József Természettudományos Műhelyben a gyerekek különféle kísérleteket bonyolítsanak le – természetesen segítséggel (a foglalkozást Balázs Brigitta, Bodrogi Judit, Dr. Gálné Dr. Horváth Ildikó, Simon Tibor középiskolai tanárok vezették).

Első kísérletek az iskolai léttel

Illetve megismerték a leendő elsősök a tanító néniket is. Szeptemberben 3 osztály fog indulni: Kardos Nóra és Nagy Imréné, Huszárné Vasa Éva és Szabóné Horváth Anikó, valamint Kosztolányi Anikó és Mónusné Vörös Éva párosításban viszik majd a csoportokat a következő tanévtől az iskolában.

Első kísérletek az iskolai léttel

Kosztolányi Anikó

„Ismerőssé válik maga a környezet, a tanítók személye, ami nagyon fontos egy ilyen pici gyerek szempontjából, hiszen ez egy nagy épület, sok-sok gyerekkel. Ezeken az ismerkedő programokon társakat is szerezhet magának a gyermek, akivel már ismerősként köszönthetik egymást szeptemberben” – fogalmazta meg Kosztolányi Anikó, az alsós munkaközösség egyik vezetője azt, miben jelent előnyt egy kisgyermek számára egy ilyen program.

Első kísérletek az iskolai léttel

Sápi Mihály Sebestyénnel

Sápi Mihálynak három gyermekéből kettő (Gertrúd és Sebestyén) már az intézmény tanulója, és most a legkisebbet, Nórát kísérte el az egész család a foglalkozásra. „A két nagyobbiknak nagyon bevált ez az iskola. Nagyon szeretik a tanár néniket, nagyon jó programok vannak, rengeteg szakkör van. Például a legnagyobb gyerkőc jár zongorázni, de focizni is járnak mindketten. A kicsi is szereti a helyet, hiszen amikor a nagyokért jövünk, körülnéz, érdeklődik, beszélget a gyerekekkel, tanár nénikkel. Úgyhogy lehet mondani, hogy őt is már mindenki ismeri. Nem volt kérdés, hogy ide szeretnénk, ha járna ő is” – fogalmazott Sápi Mihály.

Első kísérletek az iskolai léttel

ÉR.

Fotók: ÉR. Barta Zsófia