2018. február 26. hétfő, Edina
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-8°C
-5°C
Tiszta / -8°C
k / -5°C
sze / -5°C
Közlekedési és Kék hírek
Kovács Péter | 2017-04-21 08:53:53

Előzetesben a kisteleki rabló

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a nyomozási bíró előzetes letartóztatásba helyezte azt a férfit, aki egy közös italozást követően rabolta ki alkalmi ismerősét.

Előzetesben a kisteleki rabló

A gyanú szerint a férfi 2017. április 16. napján este 8 óra körüli időben Kisteleken a buszállomáson ismerkedett meg a sértettel, majd együtt italoztak. Az italozást követően az utcán egy kereszteződésben beszélgettek, melynek során a gyanúsított egy betonárokba lökte a sértettet, majd ezt kihasználva annak nadrágja farzsebéből kivette pénztárcáját a benne levő mintegy 23.000.-Ft-tal együtt. A gyanúsítottnak még arra is volt ideje, hogy a földön fekvő sértett jobb farzsebébe az üres pénztárcát visszatette, s a helyszínt elhagyta. A sértett a bántalmazás során 8 napon túl gyógyuló alkarcsonttörést szenvedett.

A rablás bűntette, valamint súlyos testi sértés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye okán indítványozta a férfi előzetes letartóztatásának egy hónappal történő elrendelését.

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

A bíróság határozata a gyanúsított és védője fellebbezésének miatt nem emelkedett jogerőre.

A nyomozást a Kisteleki Rendőrkapitányság folytatja a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség felügyelete mellett.