2017. december 17. vasárnap, Lázár
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-1°C
Köd / 1°C
h / -1°C
k / -2°C
Regionális Hírek
Soós Kata | 2017-12-06 16:54:04

Élő advent Mártélyon

Borsos József Mártély polgármestere tájékoztatott arról, hogy idén második éve rendezik meg az élő advent elnevezésű, Szegedről adaptált programot a faluban. Ez arról szól, hogy 24 falusi család feldíszíti a házát, és vendégül látja az ott élőket.

Élő advent Mártélyon

Az Általános Művelődési Központ két fontos programot is elindított Mártély számára, az egyik az az adventi naptár, mellyel a segítő cégeket, közreműködő partnereket ajándékozzák meg. A másik program pedig az Élő Advent, ami arról szól, hogy más családoknál töltik el az estét azok, akik felkerekednek, de természetesen nem a hosszas beszélgetésekről szólnak ezek az esték, hanem egy egyszerű teázásról, vagy forralt borozásról.

Természetesen ezek remek alkalmak arra, hogy néhány szót váltsanak az ünnepekről, a családi eseményekről, vagy a falu apróbb történéseiről. A vasárnapi gyertyagyújtások szintén nagyon fontos események Mártély életében. Az elsőt már most vasárnap meggyújtották, a menet a főtértől a civil házig vonult. Itt egy zsíros kenyér partin osztották meg az élményeket egymással. Most vasárnap pedig maga a Mikulás gyújtja majd meg a főtéri gyertyát.

December 17-én rendezik a falu karácsonyi rendezvényt, 24-én pedig az utolsó gyertyát az éjféli mise keretein gyújtják meg.

sk