2018. február 17. szombat, Donát
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
2°C
Tiszta / 3°C
v / 2°C
h / -0°C
Gazdaság és Politika
Tudósító | 2017-11-09 11:48:18

Élménybirtokot is szeretne a Jobbik

Akár egy török kori élménybirtok kialakításával is növelné Makó turisztikai vonzerejét a Jobbik - derült ki ez is többek között csütörtökön dr. Kiss Attila országgyűlési képviselőjelölt újabb választási programpontjainak ismertetése során. Emellett szóba került még több fontos közlekedési útvonal felújítása is.

Élménybirtokot is szeretne a Jobbik

A 2018-as parlamenti választásokon a 4-es választókerületben országgyűlési képviselőként induló jobbikos dr. Kiss Attilának 12 pontból álló programsorozata van. Ebből csütörtökön most újabb kettőt bontott ki és mutatott be a sajtó jelenlévő képviselőinek. Két témát dolgozott fel: az egyik az infrastrukturális fejlesztés, a másik pedig a turizmus kérdése.

Élménybirtokot is szeretne a Jobbik

- Elsőként a fontosabb közlekedési útvonalakat szeretnénk rendbe tenni a körzetben - kezdte dr. Kiss Attila. A jelölt így megemlítette a 43-as számú főút makói szakaszának a felújítását, a királyhegyesi út megépítését. - Tehermentesíteni lehetne Apátfalvát, Magyarcsanádot és Nagylakot is, de ehhez az kell, hogy fejlesszük a csanádpalotai határátkelőt - emelte ki dr. Kiss Attila.

Élménybirtokot is szeretne a Jobbik

Ahogy több párt, így a Jobbik is a turizmusban látja Makó vonzerejének a növelését. - Ezt csak úgy tudjuk elérni, ha minél több látványelemet, érdekességet kínálunk az ide látogató magyar, illetve külföldi turistáknak, ezzel több napra is a városban lehetne tartani őket - vélekedett dr. Kiss Attila. Ennek kapcsán is három dolgot sorolt fel: az egyik a Szent János téri volt kollégium szállodává való átalakítását, a Maros-parton egy sétány megépítését, valamint egy élménybirtok kialakítását.

Élménybirtokot is szeretne a Jobbik

- Az élménybirtokot úgy képzeljük el, mint például ami a Baranya megyei Bikalon is működik, ott középkori hangulatot varázsoltak a már meglévő kastély köré - vette át a szót Zeitler Ádám. A párt kampányfőnöke kifejtette: Makón sok látogatót vonzana egy olyan park megépítése, ami az egykori török hódoltsági kort hozná vissza. A környéken ugyanis még hasonló sincs. A tájékoztatón elhangzott: ezekkel a fejlesztésekkel nem a környező településekről, vagyis Hódmezővásárhelyről, Szegedről akarják elcsábítani a vendégeket, hanem velük akár összedolgozva is olyan programcsokrot valósíthatnának meg, mely akár egy hétnél hosszabb időre is a környéken marasztalná a turistákat.

Élménybirtokot is szeretne a Jobbik

Munkatársunktól. K.