2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
3°C
Havazás / 1°C
p / 3°C
szo / -1°C
Közlekedési és Kék hírek
Soós Kata | 2017-02-16 09:18:09

Ellenőrökre támadt a szegedi férfi

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival szemben, aki több jegyellenőrt is bántalmazott.

Ellenőrökre támadt a szegedi férfi

A vádirat szerint 2016. március 25. napján a déli órákban szállt fel egy helyi járatos buszra a Sportcsarnoknál két jegyellenőr, akik kitűzőt is viseltek. Miután megkezdték az utasok ellenőrzését, a vádlott őket meglátva a buszsofőr felé indult, hogy jegyet vásároljon. Az ellenőrök közölték vele, hogy pótdíjat kell fizetnie, illetőleg át kell adnia a személyazonosító okmányait is. A vádlott ekkor közölte az ellenőrökkel, hogy inkább leszáll a buszról. A férfi ekkor megkísérelt az első ajtón leszállni, majd mivel ez nem sikerült, a második ajtó felé indult el, s az útjában álló egyik ellenőrt úgy bántalmazta, hogy mellkason lökte, aki a busz ülései közé esett. Mivel a vádlott a második ajtón sem tudott leszállni, ezért a másik ellenőrt is mellkason lökte, aki a vádlott visszatartása végett megfogta a férfi pulóverét. A vádlott ezt követően az őt megfogó ellenőrt sípcsonton rúgta, majd őt maga után húzva a busz hátsó ajtajához ment, ott sikerült kiszabadulnia az ellenőr fogásából és a buszról leszállt.

A vádlott ezt követően bement egy a belvárosban levő áruházba, melynek ajtaja előtt a két ellenőr megvárta őt. Miután az áruházból távozni kívánt,  addigra már másik két ellenőr is a helyszínre érkezett, körbeállták a vádlottat és a kezénél, valamint a ruházatánál fogva megpróbálták őt visszatartani a rendőrök kiérkezéséig. A vádlott erre válaszul őket szidalmazni kezdte, illetőleg leköpte őket, megcsípte az arcukat, valamint a zsebéből papírpénzt elővéve a bankjegyet az egyik ellenőr szájához, arcához nyomta.

A vádlott cselekménye folytán az egyik ellenőr 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A járási ügyészség a vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Forrás:

Dr. Kopasz Zsolt

főügyész