2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-2°C
Tiszta / 1°C
k / -2°C
sze / -2°C
Regionális Hírek
Soós Kata | 2017-08-08 06:09:22

Ellehetetlenült a parkolás Szegeden

Nincs olyan nap, hogy ne lenne gond a 136 kihelyezett parkolóautómatából legalább eggyel.

Ellehetetlenült a parkolás Szegeden

A két hónapja működő parkolórendszer már egy nagy üzemzavaron túl van, és ahogy Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezetője felidézte, akkor több mint 40 automatánál nem lehetett jegyet váltani egy biztonsági szoftverfrissítés után – adta hírül az Origo.

Az Origo megkereste Szabó Bálint, jogászt, aki elmondta, hogy Szegeden gyakorlatilag lehetetlenné tették a parkolást. Magyarországon utolsóként Szegeden szüntették meg a kizárólagosan papíralapú parkolási jegyrendszert. A modern automaták a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője szerint hiába kerültek 200 millió forintba, egy hónap alatt számos probléma kiderült. Ha meghibásodik egy automata – ami minden nap előfordul – akkor grafikákkal jelölik meg, hogy a sofőrnek, hol kell jegyet váltania. A parkoló őrök ebben az esetben is büntetnek, ha nincs időben a parkoló jegy kiváltva – nyilatkozta a jogász.

Az Origo cikkében megjegyzi, hogy Botka László szegedi polgármester más, botrányos parkolási ügyével egyébként a bíróság is foglalkozik.

Forrás: hirado.hu