2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
3°C
Havazás / 1°C
p / 3°C
szo / -1°C
Külföldi Hírek
Égető Réka | 2017-09-28 13:24:56

Elkezdődött az Avatar 2 forgatása

Már évek óta pletykáltak az Avatar folytatásáról, amelyről most végre kiderült, nemcsak, hogy elkészül, de James Cameron rögtön négy folytatást is készít a 2009-es alkotáshoz.

Elkezdődött az Avatar 2 forgatása

Párszor már elhalasztották, de szeptember 25-én végre elkezdték forgatni az Avatar folytatásait. Ha minden az eredeti elképzelések szerint halad, már az Avatar 3-at is láttuk volna, de Cameron tervei egyre merészebbre nőttek, a folytatások száma pedig csak szaporodott, a forgatást így újra és újra eltolták. James Cameron nem aprózza el a dolgot, és mind a négy filmet felveszi egymás után, ezzel pedig újabb rekordokat döntöget. A filmek összköltségvetése is példa nélküli, a filmrendező ugyanis több mint egymilliárd dollárból készíti a négy Avatar-t. Van miből állni a kiadásokat, az első Avatarminden idők legsikeresebb mozifilmje a 2,8 milliárd dolláros bevételével. Természetesen elsőre az Avatar 2 munkálatai kezdődtek meg. Ennek örömére pedig a 20th Century Fox közzétett egy képet, amelyen a készülő produkció új szereplőit mutatták be.

A fiatal színészekből álló csapat tagjai: Jack Champion, Trinity Bliss, Bailey Bass, Jamie Flatters, Britain Dalton, Filip Geljo és Duane Evans Jr., akik fiatal Na’vikat fognak játszani. Bár a hivatalos hírek szerint eddig csak a második részben, de a régi főszereplők – Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver és Stephen Lang – is feltűnnek a produkcióban.

Elkezdődött az Avatar 2 forgatása

A folytatások cselekményét homály fedi, ugyanakkor a főszereplőket játszó Sam Worthington (Jake Sully) és Zoe Saldana (Neytiri) mellett Sigourney Weaver (Dr. Grace Augustine) és Stephen Lang (Miles Quaritch ezredes) is visszatér a produkciókban. Ha nem is mindegyikben, de az Avatar 2-ben biztosan.

Elkezdődött az Avatar 2 forgatása

Bob Iger, a Disney igazgatója és James Cameron a Pandora-vidámpark megnyitóján

A forgatást Manhattan Beachen kezdték, ez Kalifornia egyik legdrágább és legmenőbb környéke, de Cameron számára inkább az lehetett a fontos, hogy az óceán partján fekszik, az Avatar 2 nagy része ugyanis a víz alatt játszódik: ott rendezik be a Na'vik az új főhadiszállásukat. Cameron korábban azt tervezte, hogy a Föld legmélyebb pontján, a Mariana-árokban található Kihívás-mélységben (Challenger Deep) is forgat majd: ez már önmagában egy izgalmas kalandfilm lenne.

Elkezdődött az Avatar 2 forgatása

Sam Worthington pár Avatar-rajongó társaságában

A folytatásokról azt is tudni még, hogy Sullyék – papa (Jake), mama (Neytiri), gyerekek – életét követik nyomon, és nagyívű családtörténetként is tekinthetünk rájuk, nem csak háborús filmként. A négy Avatar szerencsére különálló filmet alkot, vagyis nem váratnak majd idegesítő cliffhangerekkel minket évekig, de persze egy nagyobb puzzle-t is kiadnak, ha egymás mellé rakjuk őket a következő nyolc évben.

A várva várt folytatás 2020. december 8-án kerül a mozikba. Az Avatar 3-at 2021-re, a 4. és 5. részeket pedig 2024-re, illetve 2025-re ígérik.

Forrás: Entertainment Weekly, origo.hu