2018. február 21. szerda, Eleonóra
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
1°C
Eső / 3°C
cs / 1°C
p / 2°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-06-30 14:03:04

Elkészült az új sportkomplexum

Már csak a használatba vételi engedélyek szükségesek a makói sportpályán megépült komplexum megnyitásához. A tervek szerint a jövő hónapban át is adhatják a komplexumot. Ezt pénteken a helyszínen Farkas Éva Erzsébet polgármester és Czirbus Gábor alpolgármester jelentette be.

Elkészült az új sportkomplexum

Korábbi fotókon, illetve az emlékekben maradt az meg, hogyan is nézett ki egykoron, a makóiak által csak Vasas-pályának hívott létesítmény lelátója. Óriási betonlépcsőhöz hasonlító szerkezetre erősített faléceken ülthettek a szurkolók, s onnan buzdíthatták kedvenceiket. Mostanra azonban XXI. századi körülmények várják mind a nézőket, mind a játékosokat.

Elkészült az új sportkomplexum

A hazai csapat még 2015. október 3-án ilyen lelátó előtt játszott és tartotta itthon a 3 pontot a Csongrád ellen

A sajtó képviselőinek pénteken megmutatták, hol tartanak a munkálatok az új sportkomplexum építésénél. Gyakorlatilag a kivitelező elkészült és átadta a létesítményt. - Egyelőre a használatba vételi engedélyekre várunk, s amennyiben megvannak, meg is nyithatjuk ezt a modern sportpályát - mondta a helyszínen az alpolgármester. Czirbus Gábor arról is beszélt, mi minden található ebben a komplexumban, melynek a részleteit tőle itt hallja:

Elkészült az új sportkomplexum

Elkészült az új sportkomplexum

A beruházás, melynek a teljes költsége 405 millió forint volt, elsősorban a beérkezett TAO-s pénzek felhasználásával valósulhatott meg a Magyar Labdarúgó Szövetség közreműködésével. A makói önkormányzat pedig 120 millió forintos önerőt biztosított hozzá.

Elkészült az új sportkomplexum

Ez a projekt része volt annak a nagy sportfejlesztésnek, mely tavaly elindulhatott a városban. Összesen 1,5 milliárd forint értékben valósulhattak meg, illetve valósulhatnak meg hamarosan különféle sportberuházások. De pontosan melyek is ezek, azt Farkas Éva Erzsébet polgármester itt sorolja:

Elkészült az új sportkomplexum

Elkészült az új sportkomplexum

2017. január 10-én még így nézett ki a leendő komplexum

Munkatársunktól. K.