2018. január 18. csütörtök, Piroska
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
4°C
4°C
Tiszta / 4°C
p / 4°C
szo / 1°C
Rádió 7 hírei
Tudósító | 2017-03-18 11:00:55

Éljünk sokáig, egészségesen

A víz maga az Élet! Minden élő szervezetben fontos szerepet játszik, nélküle egyszerűen nem léteznénk. Általános probléma, hogy kevés folyadékot fogyasztunk, lényegesen kevesebbet, mint amennyire szükségünk lenne, és az elfogyasztott víz minősége sem mindig megfelelő. Azonban, ha Pi-vizet innánk, legalább 18 évvel tovább élnénk és lényegesen egészségesebbek lennénk. Erről beszélgettünk Kispál Lászlóval, az Élet Forrása Biocentrum tulajdonosával a Családi magazinban.

Éljünk sokáig, egészségesen

A Pi-vizet a japánok fedezték fel, de nem ők találták fel – hisz a Pi-víz minden élő szervezetben ott van –, növények fiziológiájának tanulmányozása közben azonosították, és kiderítették azt is, hogy amikor megszületünk, szervezetünk 96 százaléka Pi-víz, aminek a mennyisége folyamatosan csökken. Érdemes lenne folyamatosan visszatölteni, azzal, hogy Pi-vizet iszunk. A „Pi” kifejezés valójában nem más, mint az „élet-energia” jelölése a japánoknál. Ugyanaz, mint amit a kínaiak csí-nek neveznek.

A Pi-víz jelentősen különbözik a csapból folyó víztől, hiszen nem hatos, hanem hármas vízfürtökből áll. A javasolt mennyiség naponta 30 kilogrammonként 1 liter, tehát egy 30 kilós gyerkőcnek egy liter elegendő, egy 60 kilós embernek pedig 2 litert kell elfogyasztania egy nap alatt. Ennél természetesen lehet többet is inni, különösen, ha betegek vagyunk, hisz ez a csodás folyadék felgyorsítja a gyógyulás folyamatát. Fogyasztása úgy a leghatásosabb, ha reggel, éhgyomorra megiszunk egy nagy pohárral, a többit pedig napközben, amikor csak jól esik. Természetesen főzhetünk is vele, akár teát, kávét is készíthetünk belőle, de a gyümölcsök elrakásakor, befőzéskor is ajánlott használni, a gyümölcsök íze a Pi-víz hatására lényegesen intenzívebb marad, és a befőtt tovább eláll majd. Ha ebédet főzünk vele, az étel hamarabb elkészül, és magasabb lesz a vitamintartalma.

Több fajtája is van. Emberi fogyasztásra a humán Pi-víz javasolt, aminek van lúgosító, oxigénnel dúsított változata is, ami segít a szervezetünknek a szabadgyökök elleni harcban. De előállítanak ipari Pi-vizet is, amit mind az állatok gondozásában, mind a növénytermesztésben, mind az építkezésben fel lehet használni, de odahaza is öntözhetjük a szobanövényeinket ezzel a fajta Pi-vízzel. Építkezésnél, ha a betont ipari Pi-vízzel keverjük, annak keménysége mintegy 30-40 százalékkal nagyobb lesz, sokkal tömörebb, masszívabb lesz az eredmény.

Az Élet Forrása Biocentrum Hódmezővásárhelyen, az Andrássy út 54. szám található, hétköznapokon 9-17 óra között tart nyitva az üzlet (fél 1-től 2 óráig van szünet, ilyenkor van házhozszállítás, ami ingyenes). Telefonon is érdeklődhetnek, és akár rendelhetnek is: 30/9-456-180. Ha ipari Pi-vízre van szükségünk, azt érdemes előre megrendelni telefonon. Cégek is rendelhetnek Pi-vizet 19 literes vízadagolóban. A humán Pi-víz literenként 50 Ft, a lúgos-oxigénes változat pedig 80 Ft-ba kerül. Az új fogyasztók 1 hónapig 40% kedvezménnyel vásárolhatják meg a Pi-vizet.

Kiskata