2017. december 16. szombat, Etelka
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
4°C
-0°C
Felhős / 4°C
v / -0°C
h / -0°C
Gazdaság és Politika
Megyeri József | 2015-05-16 06:26:37

Elismeréseket adtak át a kamaránál

Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökének a kamarai és a gazdasági életet érintő kérdésekről szóló előadásával kezdődött a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara május 15-i küldöttgyűlése. Ezt követően átadták az MKIK Emlékplakettjét, a megyei kamara tagozati elismeréseit, valamint a Süle József Emlékérmet is.

Dr. Parragh László előadásában kiemelte, hogy elmúlt az években olyan strukturális változások zajlottak le hazánkban, amelyek középtávon fenntarthatóvá teszik a növekedést, de a továbblépés a képzésen és oktatáson múlik, és ezekre a területeken a kamara is egyre hangsúlyosabb munkát igyekszik végezni. Beszélt arról is, hogy januárra készül el az az adatbázis, amelybe nyolc hatóság összes nyilvános információját egybegyűjtik a cégekről. Így valamennyi egyéni és társas vállalkozással kapcsolatban utolérhetők lesznek az adatok egyebek mellett az adóhivataltól, a versenyhivataltól, valamint az Igazságügyi Minisztérium céginformációs szolgálatától is.

Nemesi Pál, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökének a megye gazdaságát elemző előadása után dr. Parragh László átadta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Emlékplakettjét Molnár Alajosnénak, a Kész-Pénz Kft. és a Mestermű Építő és Szerelő Kft. ügyvezetőjének. Az elismerés, amelyről az MKIK elnöksége dönt, a kamarai mozgalom területén több éves kimagasló, példamutató tevékenység illetve életmű elismeréseként adományozható évente legfeljebb öt személy részére.

Elismeréseket adtak át a kamaránál

A küldöttgyűlésen átadásra kerültek a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tagozati díjai is. A Szolgáltatásért Díjat Volford László, az Építő KITT Klaszter hálózatfejlesztője; a Kézművességért Díjat Török László, a Török Kulcsszervíz tulajdonosa; az Iparért Díjat Mura Mészáros József, a DÉLÉP Ipari Park Kft és a DÉLZSALU Kft. ügyvezető igazgatója; míg a Kereskedelemért díját Gyuris László mestercukrász, az „Aranytopáz” Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. tulajdonosa és ügyvezetője kapta. A díjazottakat idén Ambrus Sándor fazekasmester, a Magyar Kereskedelmi És Iparkamara elnöki aranyérmes, kilencszeres "Magyar Kézműves Remek" díjas, népi iparművész csörögés táljaival ismerték el.

Elismeréseket adtak át a kamaránál

Ezt követően a szakképzésért végzett kiváló munkáért járó Süle József Emlékérmet pedig dr. Hadikné Varga Mária vehette át.

Elismeréseket adtak át a kamaránál

A küldöttgyűlésen oklevelet vehettek át a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos szakmai Tanulmányi Verseny Csongrád megyei dobogósai, döntősei, felkészítő tanáraik és gyakorlati képzőhelyeik is.

Elismeréseket adtak át a kamaránál

Az eseményen dr. Tráserné Oláh Zsuzsanna, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára tartott beszámolót a 2014-ben végzett kamarai munkáról, valamint az idei tervekről. Ezután a küldöttgyűlés egyhangúlag elfogadta az előterjesztéseket.

Forrás:

Martonosi János

kommunikációs munkatárs