2018. január 18. csütörtök, Piroska
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
4°C
Tiszta / 2°C
p / 4°C
szo / 1°C
Önkormányzatok hírei
Égető Réka | 2017-03-20 16:28:07

Elismerések a segítségért

Átadták a „Vásárhelyi Cigányságért” kitüntetéseket hétfőn. Idén Gulyás-Szabó Gergely, a Rónasági Gasztro Sütőipari Kft. ügyvezetője és Mucsi Tamás, a HungaroGoods Kft. ügyvezetője kapta a díjat. Ezen kívül egyéb elismeréseket is átadtak az ünnepi közgyűlésen.

Elismerések a segítségért

Magát a díjat 2014-ben alapították meg azzal a céllal, hogy olyan természetes vagy jogi személyek, intézmények munkáját ismerjék el, akik bármilyen formában tevékenységükkel tettek, tesznek valamit a vásárhelyi cigányság érdekében. Hagyományosan az elismeréseket a Cigányság Világnapján adják át.

Elismerések a segítségért

Mátray Attila

„A mai nap szerény tisztelgő viszonzása annak, hogy 46 évvel ezelőtt az első Világkongresszuson az akkori értelmiségiek döntöttek a nemzeti jelképeinkről, az ülés elején elhangzott cigányhimnuszról, valamint a zenei és irodalmi kultúra megjelentetéséről. Mára már elértük, hogy a cigány kultúra egyetemes, nemzetközileg elismert. A mindennapok számtalan kihívást jelentenek. A helyi autonómia az elmúlt években jelentősen fejlődött, és számos eredmény igazolja vissza, hogy jó úton haladunk. A helyi közösségi fejlődés és felzárkóztatással kapcsolatban büszke vagyok arra, hogy  a képviselőtestület munkáját az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2014-re, 2015-re és 2016-ra vonatkozóan is Csongrád megyében a legjobbra értékelte” – fogalmazta meg beszédében Mátray Attila, a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Elismerések a segítségért

Ebben az évben két olyan cég, illetve azok ügyvezetője kapta meg az elismerést, akik a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat rendezvényeit támogatják termékeikkel.

Elismerések a segítségért

Gulyás-Szabó Gergely

Gulyás-Szabó Gergely, a Rónasági Gasztro Sütőipari Kft. vezetője a következőképpen kommentálta, hogy ő az egyik díjazott az idén: „Meglepődtem, de nagyon jól esett. Én úgy gondolom, hogy úgy a cigány kisebbséget, mint a többi kisebbséget, illetve minden rászorulót a cégünk, személyesen én is igyekeztünk támogatni. Mindig azon voltam, hogy ha egy mód van rá, akkor segítsünk másoknak, és segítettünk is.”

Elismerések a segítségért

Mucsi Tamás

Mucsi Tamás, a HungaroGoods Kft. ügyvezetője köszönőbeszédében a következőket fogalmazta meg: „Én azt gondolom, hogy a legfontosabb, hogy barátsággal fogadnak minket a Cigány Nemzetiségi Önkormányzatnál. Azért vagyunk mi jó kapcsolatban, mert barátsággal fordulunk egymáshoz. Oda-vissza segítjük egymást. Természetes, hogy segítjük az önkormányzat munkáját, hiszen ha valaki dolgozni szeretne, és jól akarja csinálni, azt csak támogatni lehet. Ők is segítik az én munkámat, én is az övéket, mert látom, hogy jó célt szolgálnak. Ehhez sok sikert kívánok.”

Elismerések a segítségért

Az ünnepi közgyűlés folytatásaként további elismeréseket adtak át Matyi Sándor képviselőnek, valamint az önkormányzat adminisztratív feladatait ellátó két hölgynek, Halász Dalmának és Atyimov Krisztinának.

Elismerések a segítségért

A díjazottak, Atyimov Krisztina, Matyi Sándor, Mucsi Tamás, Gulyás-Szabó Gergely, Halász Dalma és Mátray Attila.

A rendezvényen a moderátor szerepét Baráth Réka, a Vásárhelyi Televízió szerkesztő-ripotere töltötte be.

Elismerések a segítségért

Baráth Réka

Míg Aczél Leila, a Bethlen Gábor Református Gimnázium diákja versekkel emelte a rendezvény ünnepélyességét.

Elismerések a segítségért

Aczél Leila

ÉR.