2018. február 21. szerda, Eleonóra
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
1°C
Eső / 2°C
cs / 1°C
p / 2°C
Regionális Hírek
Kovács Péter | 2017-05-15 12:37:28

Éleslövészet Táborfalván

Raj- és szakaszszintű éleslövészeten vettek részt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi katonái május közepén a táborfalvai lőtéren.

Éleslövészet Táborfalván

Több mint 250 fővel nappali és éjszakai éleslövészeten vett részt a 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóalj a NATO Reagáló Erők (NATO Response Force) alárendeltségébe tartozó készenléti szolgálatra való felkészülés érdekében a Táborfalva és Tatárszentgyörgy közelében található lőtéren.

Éleslövészet Táborfalván

A lövészetre való felkészülés több mint egy hónappal ezelőtt kezdődött az egyéni és rajszintű lőgyakorlatokkal, amelyeket az alegység sikeresen teljesített. Az elmúlt napokban harcászattal egybekötött szakaszéles kötelék lövészetek mellett aknavető és páncéltörő egyéni és kötelék feladatok, illetve a modernizált gépkarabélyok éjszakai lövészete zajlott. A lőgyakorlaton BTR-80 és BTR-80/A harcjárművek segítették a katonák feladatát.

Éleslövészet Táborfalván

Pap Péter őrnagy, a lövészet vezetője szerint a század és a szakaszok az előírt feladataikat megfelelően látták el, ezzel egy időben a híradó- és a komendánsszakasz a zászlóalj harcálláspontjának telepítését gyakorolta. „A katonák felkészültek és teljes mértékben képesek a július elejétől kezdődő NATO-szolgálat ellátására.” – mondta az őrnagy.

Következő nagy feladatként a zászlóalj részt vesz a május végén kezdődő, majdnem egy hónapos nemzetközi „Combined Resolve VIII” gyakorlaton.

 

Fotó: Szalka Miklós őrvezető

Forrás: honvedelem.hu