2017. december 17. vasárnap, Lázár
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-1°C
-0°C
Köd / -1°C
h / -0°C
k / -1°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-06-14 21:17:34

Elbontják a régi rendelőt

Elbontják a régi Kálvin utcai rendelőt jövő tavasszal, s utána egy újat fognak építeni - ez is elhangzott a szerda esti makói fórumon, melyet Toldi János települési képviselő körzetében tartottak. Emellett még mindig a járdák állapota foglalkoztatja leginkább az ott élőket.

Elbontják a régi rendelőt

Farkas Éva Erzsébet polgármester és Toldi János települési képviselő szerda este a Lonovics sugárút és a Liget utca kereszteződésénél tartott fórumot. Ezen egy olyan probléma várható megoldása is elhangzott, mit a Kálvin utcai rendelő helyzete. - Közel negyven esztendeje hozzá sem nyúltak ehhez az öreg épülethet, így teljesen leromlott az állapota - mondta a polgármester. Hónapok óta nem lehetett tudni, mi lesz a sorsa, most azonban eldőlni látszik. Felújítani már nem érdemes, így jövő tavasszal elbontják és utána egy újat építenek a helyére. A beruházás alatt az ott rendelő orvosoknak és a gyógyszertárnak ideiglenes helyet kell biztosítani, a pontos helyszíneket a későbbiekben határozzák meg.

Elbontják a régi rendelőt

Lakossági kérdésként felmerült: ha úgyis eldózerolják a rendelőt, akkor miért akadálymentesítették? - A jogszabály szerint csak így működhet, amennyiben ezt nem tették volna meg, akkor be kellett volna zárni - hangzott a válasz. A járdák állapota most sem hiányozhatott a fórumról. Kiss Gáborné elsőként megköszönte a városvezetésnek, hogy sok helyen kijavították a hibákat. Joó Zoltán pedig arra volt kíváncsi, hogy a Balaton utcában miért csak az egyik oldalon lett új járda. - Ütemezés alapján dolgoznak a kivitelezők, ebből az idei 100 millió forintos keretből csak a legrosszabb állapotban lévő szakaszokat tudjuk rendbe tenni - válaszolta Farkas Éva Erzsébet.

Elbontják a régi rendelőt

Ez a körzet nem csupán nagy, hanem ebből adódóan igen változatos is. - Hiszen itt nem csupán kertvárosi övezet van, hanem lakótelep is, valamint hozzám tartozik a Maros-parti üdülőterület - tájékoztatott Toldi János. Emiatt a felmerülő problémák is igen sokrétűek. De pontosan melyek is ezek, azt a települési képviselő itt részletezi:

Elbontják a régi rendelőt

Elbontják a régi rendelőt

A Bajcsy-lakótelepen is készültek új járdák, viszont nem mindig tartják őket tisztán, amit Balázs Lajosné jelzett is a fórumon. A közmunkásokra jobban oda fognak figyelni, így talán ez a gond is megoldódik - érkezett a gyors válasz. Bálint Kitti szerint a nemrég garanciálisan kijavított Vasút soron még mindig nem egyszerű a közlekedés, nem csupán autóval, de gyalogosan sem. Ezt az észrevételt is felírták, ahogy a többit is, s hamarosan utána járnak, mit lehet tenni ebben az ügyben.

Elbontják a régi rendelőt

Munkatársunktól. K.