2018. február 18. vasárnap, Bernadett
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-0°C
Tiszta / 1°C
h / -0°C
k / 2°C
Regionális Hírek
Soós Kata | 2017-03-14 06:15:56

Éhségsztrájkolnak a bevándorlók Békéscsabán

Éhségsztrájkba kezdtek bevándorlók a békéscsabai zárt befogadó központban - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Éhségsztrájkolnak a bevándorlók Békéscsabán

Az M1-en tudósítója az esti Híradóban azt mondta: a központban jelenleg 102-en vannak, közülük 94-en csatlakoztak az éhségsztrájkhoz.

A tudósítás szerint a központ orvosai folyamatosan figyelik az éhségsztrájkolók állapotát.

A tiltakozást a menekültek a legnagyobb közösségi oldalon hirdették meg, illetve a sajtóhoz is eljuttattak egy nyilatkozatot, amelyben azt írják, hogy testi és lelki betegségektől szenvednek és többen az öngyilkosság elkövetését fontolgatják.

Hozzátették, hogy az éhségsztrájkkal azt akarják elérni, a külföldi sajtó is foglalkozzon velük, hogy minél előbb kiszabadulhassanak a befogadó központból.

Az M1 megszerezte a tiltakozók nyolc pontját, amelyben egyebek mellett az olvasható, börtönben tartják őket, miközben a háború és a halál elől menekülnek. Hozzátették, már hat hónapja vannak a központban, és nem tudják, hogy mi lesz a sorsuk. Szerintük a magyar kormány lábbal tiporja az emberi jogokat, és "pszichológiai háborút visel" a menedékkérők ellen.

Az M1 munkatársa elmondta, hogy nem először kezdtek éhségsztrájkot a békéscsabai őrzött befogadóállomáson: 2009-ben és 2013-ban is tiltakoztak már így.

Forrás: mti.hu