2018. január 18. csütörtök, Piroska
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
4°C
Tiszta / 2°C
p / 4°C
szo / 1°C
Regionális Hírek
Tudósító | 2017-08-12 13:45:25

Együtt emlékeztek az iskolás évekre

Iskolatalálkozót szerveztek augusztus 12-én, Hódmezővásárhelyen, a Csomorkányi Iskola vonzáskörzetéből elszármazottak és a hozzá kötődést érzők részére. 72 örök fiatal diák találkozott a Visszhang utcai olvasókörben, hogy közösen emlékezzenek az együtt eltöltött évekre.

Régi iskolatársak találkoztak, hogy együtt emlékezzenek azokra az évekre, amit együtt töltöttek a Csomorkányi Iskolában, szombaton. A napot, egy közös koszorúzással kezdték 10 órakor, a Csomorkányi Iskola emlékoszlopánál, ahonnan közösen tértek vissza a volt diákok a Visszhang utcai olvasókör épületéhez.

Együtt emlékeztek az iskolás évekre

Csanki Jánosné Zsuzsa, az esemény egyik szervezője elmondta, hogy először 1999-ben gyűltek össze a Csomorkányi Iskola volt diákjai. Azóta többször is találkoztak, és kibővítették a vendégek körét is. Már nem csak öregdiákok érkeztek a találkozóra, hanem mindenki akinek a szíve valamiért kötődik Csomorkányhoz és a környékhez.

Együtt emlékeztek az iskolás évekre

"Megkoszorúztuk kint az iskolakövet, utána eljöttünk ide, a Visszhang utcai olvasókörbe, ahol beszélgetünk egy jót, aztán ebédelünk és közben együtt emlékezünk azokra az évekre amiket együtt töltöttünk. Nagyon örülök neki, hogy ennyien itt vagyunk."- mesélte Csanki Jánosné Zsuzsa.

Együtt emlékeztek az iskolás évekre

Ahogy érkeztek az emberek az olvasókörbe, abban a pillanatban köszöntötték őket régi ismerőseik, barátaik. Elmesélték egymásnak történeteiket miközben az ebédre vártak. Így tette ezt Friskó Sándorné Balázs Terézia is, aki elmondta, hogy hat testvérével együtt, mind a Csomorkányi Iskolába jártak.

Együtt emlékeztek az iskolás évekre

Minden közösen eltöltött perc érték. Ennek, és az emlékek visszaidézésének szentelte a szombatját mindenki, aki megjelent a Visszhang utcai olvasókörben, hogy olyan emberekkel töltse együtt a napot, akik szívében és emlékeiben Csomorkány, központi szerepet tölt be.

Együtt emlékeztek az iskolás évekre

n.j.