2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-2°C
Tiszta / 1°C
k / -2°C
sze / -2°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-01-10 13:47:32

Egymilliárdot költenek Makó sportjára

Az elkövetkezendő 2-3 esztendőben megközelítőleg 1 milliárdot költenek a meglévő makói sportlétesítmények felújítására, illetve újak létesítésére - jelentette be kedden Farkas Éva Erzsébet polgármester az Erdei Ferenc téri pályán zajló építkezésen. Itt egy új sportkomplexumot alakítanak ki, a munkálatokat Czirbus Gábor alpolgármester ismertette.

Egymilliárdot költenek Makó sportjára

A makói Erdei Ferenc téri sportpályán tavaly márciusban elbontották a régi öltözőt és lelátót, mert olyan rossz állapotba került, hogy nem volt érdemes felújítani. - A helyükre egy teljesen XXI. századi sportkomplexumot építünk önkormányzati önerő, illetve TAO-s pályázat segítségével - nyilatkozta kedden a helyszínen Czirbus Gábor. Az alpolgármestertől megtudtuk: a beruházás első üteme 2016 novemberében lezárult, vagyis szerkezetkész állapotba került az épület. Már állnak a falai az új öltözőknek, s az egyéb kiszolgáló helyiségeknek és fedél került a 400 főt befogadó lelátó fölé is.

Egymilliárdot költenek Makó sportjára

Tavaly decemberben az építkezés második ütemének a finanszírozására is sikerrel pályáztak a makóiak, így rendelkezésre áll az a 403 millió forint, mely a befejezéshez kell. - Az utóbbi pár nap rendkívüli hidege miatt egy kicsit akadozik az építkezés, de abban bízunk, hogy ez nem befolyásolja a végső határidőt és tavasz végére át tudjuk adni a teljes komplexumot - emelte ki Czirbus Gábor.

Egymilliárdot költenek Makó sportjára

Czirbus Gábor alpolgármester és Farkas Éva Erzsébet polgármester kedden megtekintette az Erdei Ferenc téren folyó munkálatokat. - Nem csupán ez az egyetlen sportfejlesztés Makón, hanem az elkövetkezendő 2-3 esztendőben összesen megközelítőleg 1 milliárd forintot költünk majd különféle felújításokra, illetve új létesítmények kialakítására - vette át a szót Farkas Éva Erzsébet. A városvezető megemlítette a nemrég elkészült sportcsarnoki felújításokat, de arról is beszélt, hogy hamarosan elindulhat az Almási utcai iskola tornatermének a rendbetétele is.

Egymilliárdot költenek Makó sportjára

Az új Makovecz-könyvtár építése és környezetének rehabilitációja során a Pulitzer sétányon egy műfüves sportpályát is építenek. Emellett egy úgynevezett kézilabda munkacsarnokot is ki akarnak alakítani a városban, melyről már a Magyar Kézilabda Szövetséggel is tárgyaltak. Ezen kívül nem csupán fejlesztésekkel, hanem egyéb módon is támogatja az önkormányzat a helyi sportot. Hogy pontosan mik is ezek a segítségek, arról Farkas Éva Erzsébet polgármestert itt hallja:

Egymilliárdot költenek Makó sportjára

Egymilliárdot költenek Makó sportjára

Munkatársunktól. K.