2018. január 18. csütörtök, Piroska
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
6°C
4°C
Felhős / 6°C
p / 4°C
szo / 1°C
Sport
Szeri Csaba | 2018-01-13 16:25:16

Egymás elleni meccsel indult a felkészülés

A Hódmezővásárhelyi FC NB III-as csapata és a megyei élvonalban érdekelt fiatalok is a héten kezdték meg a felkészülést a tavaszi szezonra. A gárdák január 13-án egymás ellen játszottak felkészülési meccset, amelyet az NB III-as gárda nyert 7-0-ra.

Egymás elleni meccsel indult a felkészülés

Szitáló esőben, a műfüves pályán játszották szombat délelőtt a mérkőzést a csapatok. Mindkét együttesben akadtak próbajátékosok. A megyei első osztályban szereplő Bacsa-Vinnai tanítványoknál Vargacz Zikó kapott lehetőséget, aki, a 2014-15-ös szezonban az U15-ösöknél már játszott Vásárhelyen. Valamint a fiatalok csapatában játszott az NB III-asokhoz érkezett két próbajátékos, a kapuban Ivicevic Márk és a védelemben Szántó Mihály.

Az első számú csapatban pedig Benke Bálint, Szekér Dávid, Füredi Szabolcs, Simon Szabolcs és Zelenyánszki László próbázott. Mellettük új név lehet még Koncz Adrián, aki Németországból tér haza és jó eséllyel Vásárhelyen fog futballozni, míg Rácz Dezső leigazolása is szerepel a tervek között, sérülése miatt azonban ő még nem játszott az első felkészülési találkozón.

Az első gólra nem is kellett sokat várni. Egy szögletet követően nem tudott felszabadítani a HFC II., amit az NB III-as alakulat ki is használt, egy kis tiki-takit követően Pataki Zsolt fejelt a kapuba.

Ezt követően inkább a HFC II-nél volt többet a labda, de jobbára a saját térfélen ment az adogatás, néhány kisebb lehetőség ugyan adódott a fiatalok előtt, ám a túloldalon helyt állt a védelem. Komolyabb lehetőséget azonban az NB III-as csapat sem tudott kialakítani.

A fordulás után egy ideig nem változott a játék képe, majd a HFC II-ben, néhány még fiatalabb játékos is szerepet kapott. Ezt követően kijött a csapatok közti osztálykülönbség, a HFC II nem tudta tartani a nagyok tempóját. Ennek megfelelően az utolsó 20-25 percben potyogtak a gólok.

Előbb Szekér Dávid köszönt be, majd Ablonczy Gerjén is eredményes volt. Nem sokkal később Szabó Márkot sikerült tökéletesen kiugratni, aki góllal fejezte be az akciót, majd Koncz Adrián is betalált. Szabó Márk a lefújás előtt még duplázni tudott, a felkészülési meccs utolsó gólját pedig Szabó Dávid szerezte.

Az NB III-ra készülő csapat január 17-én, szerdán a Bordány SK ellen folytatja a felkészülést. Míg a HFC II. január 20-án, szombat délelőtt a Szőreg gárdáját fogadja a városi stadionban.

Felkészülési mérkőzésen

Hódmezővásárhelyi FC – Hódmezővásárhelyi FC II. 7-0 (1-0)

Gólszerzők: Pataki Zsolt, Szekér Dávid, Ablonczy Gerjén, Szabó Márk (2), Koncz Adrián, Szabó Dávid

Forrás: hfc1912.hu