2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
3°C
Havazás / 1°C
p / 3°C
szo / -1°C
Rádió 7 hírei
Szabó Viktor | 2017-05-19 21:02:09

Egy sárgulós nap méltó lezárása - Galéria!

Egy hosszú nap végére érkeztek a sárguló hallgatók, aminek a végén egy önfeledt szórakozással nyugtázták a nap eseményeit. A Sárgulási bál nyitótáncát 5 pár táncolta, korabeli ruhákban.

Egy sárgulós nap méltó lezárása - Galéria!

A pénteki nap a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának végzős hallgatóiról szólt. A délelőtt folyamán elköszöntek az iskolától, társaiktól, oktatóktól, délután lovas kocsival járták be a várost, az este pedig a felszabadult mulatásé volt.

Egy sárgulós nap méltó lezárása - Galéria!

A Fekete Sas ebédlőjében megrendezett Sárgulási bálon minden évben a végzősök egy vállalkozóbb szellemű csoportja járja el a nyitótáncot. Ez hagyományosan minden évben egy magyar tánc, mint például a palotás. Erre esett az idei végzős hallgatók választása is, akik közül 5 pár képviselte a ballagókat.

Egy sárgulós nap méltó lezárása - Galéria!

Már legalább 10 éve, minden évben én tanítom a diákoknak a nyitótáncot. Általában palotást szoktunk táncolni, de a koreográfiát mindig váltogatjuk, ugyanis legalább 20 leírás van ebből a táncból. A 19. század mindegyik zeneszerzője legalább 1 palotást prezentált. Nagyon jó volt együtt dolgozni a fiatalokkal, vannak köztük táncosok is, de akik nem szoktak rendszeresen ilyen jellegű mozgásformát végezni, azok is jó feladatnak fogták fel, és jó tempóban azonosult a műfajjal.” – mondta el Lázár György, szegedi tánctanár.

Egy sárgulós nap méltó lezárása - Galéria!Lázár György

A bálat dr. Horváth József, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának dékánja nyitotta meg, aki gratulált a sárguló évfolyam minden tagjának, megköszönte a tanító kollegáknak a segítséget, illetve sok sikert kívánt minden végzős hallgatónak az élet további részére.

Egy sárgulós nap méltó lezárása - Galéria!dr. Horváth József

Nem volt sok időnk a tánc betanulására, 2 hét alatt sikerült elsajátítani a lépéseket. Ennek ellenére szerintem jól sikerült a tánc. Nem először szereplek ilyen közegben, kétszer már táncoltam gólyabálon. A továbbiakban szeretnék a szakmában dolgozni, és szerencsére már a munkahelyem is megvan, a gyakorlati helyemen maradhatok, ha jól teljesítek. Jelenleg készülök a vizsgákra, és remélem a legjobbakat.” – nyilatkozta Szabics Jenő, az egyik sárguló hallgató.

Egy sárgulós nap méltó lezárása - Galéria!Szabics Jenő

A nyitótánc után önfeledt vigadalom kezdődött, felszolgálták a pezsgőket, illetve a vacsorát. Egy hosszú nap végére értek, ám a megpróbáltatásoknak ezzel még nincs vége. Hamarosan következnek a záróvizsgák, gyakorlati vizsgák.

Egy sárgulós nap méltó lezárása - Galéria!

 

Sz.Viktor