2017. december 17. vasárnap, Lázár
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-1°C
-0°C
Köd / -1°C
h / -0°C
k / -1°C
Rádió 7 hírei
Szabó Viktor | 2017-08-10 08:11:29

Egy rózsás vásárhelyi karrier

A magyar gasztronómiáról tudjuk, hogy egyedülálló a világon. Az ételek ízesítése, fűszerezése, és elkészítési módja párját nem találja. Rózsa Róbert, hódmezővásárhelyi vállalkozó, a Rendezvénycsárda tulajdonosa pedig a világot járva is igyekszik megmaradni a magyaros ízeknél.

Egy rózsás vásárhelyi karrier

Rózsa Róbert, Hódmezővásárhely egyik kiemelkedő vendéglátósa, aki igaz már bejárta szinte az egész földkerekséget, mégis megmaradt igazi magyarnak, és a hazai ízek hírnökének. Járt már Bécsben, Belgiumban, és még Lahos szigetén is. Bármerre is kalandozott, mindenhol próbálta megismertetni a vendégekkel a magyaros ételeket.

Akár merre jártam a világban, vagy akár honnan jöttek hozzám diplomáciai személyek, 99%-ban csak magyar ételeket készítettem nekik. Természetesen voltak különleges kívánságok, amikor más népek ételeit kellett megfőzni, de ez együtt jár ezzel a szakmával. A tapasztalataim azt mutatják, hogy ha jól van elkészítve egy magyar étel, akkor nincs olyan külföldi, akinek ne ízlene.” – mondta el Rózsa Róbert.

Egy rózsás vásárhelyi karrierRózsa Róbert

A vendéglátós hozzátette, hogy számára nincs különleges vendég. Lehet akár milyen rangja az adott embernek, mindenki számára ugyan olyan módon kell megfelelnie. A vendég az vendég. Ha egy éhes száj betér a vendéglőbe, étterembe, meg kell felelni az elvárásoknak. Minden esetben próbál megfelelni a vendégnek, és a legtöbbet kihozni magából.

A Rózsa Rendezvénycsárda tulajdonosának egyik legnagyobb élménye volt, mikor Lukács Istvánnal, háromszoros Oscar-díjas mesterszakáccsal főzhetett egy konyhában. A két napos együttműködés során számos ismeretet sajátított el, és rengeteget fejlődtek a szakmai ismeretei.

Egy rózsás vásárhelyi karrierLukács István (balra) és Rózsa Róbert (jobbra)

A Rádió 7 és a Promenad.hu stábjának sem ismeretlen Rózsa Róbert ízvilága. Már évek óta a Rózsa Rendezvénycsárda ad otthont a rádió születésnapi és évzáró rendezvényének. A tálalt ételek és a hangulat is kiérdemelte elismerésünket, így nyugodt szívvel tudjuk ajánlani Vásárhely kiemelkedő tehetségét.

Egy rózsás vásárhelyi karrierRózsa Róbert (balra) és Égető Gyula, a Rádió 7 és a Promenad.hu cég-és szerkesztőség vezetője, tulajdonosa (jobbra)

 

Sz.Viktor