2018. január 22. hétfő, Vince
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-0°C
Felhős / 1°C
k / -0°C
sze / -1°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-12-19 16:53:53

Egy rockzenei DVD-t is kapott a vezérőrnagy

A meghívást elfogadva Lukács János rendőr vezérőrnagy is részt vett a keddi maroslelei ünnepi testületi ülésen. A korábbi megyei főkapitány munkáját megköszönte Martonosi György polgármester. Emellett szóba kerültek még a községet érintő jövőre induló beruházások, így a Makót Maroslelével összekötő út újjáépítése, illetve a településen egy tornaterem kialakítása.

Egy rockzenei DVD-t  is kapott a vezérőrnagy

Lukács János vezérőrnagy (előtérben)

A 2017-es esztendő utolsó testületi ülése Maroslelén a közelgő ünnep jegyében zajlott. Ez nem csupán abban nyilvánult meg, hogy feldíszített fenyőfa állt a teremben és szépen megterített asztal fogadta a belépőket, hanem elsősorban abban, hogy Martonosi György polgármester megköszönte az egész éves munkáját a képviselőknek, az önkormányzati cégek vezetőinek, valamint a meghívott vendégeknek.

Egy rockzenei DVD-t  is kapott a vezérőrnagy

Martonosi György polgármester megajándékozza a korábbi megyei főkapitányt

Az ülésen részt vett Lukács János rendőr vezérőrnagy, Csongrád megye korábbi főkapitánya is. - Többek között neki is köszönhetjük azt, hogy a községházát sikerült egy pályázat során bővítenünk, s ebben az új szárnyban kaphatnak majd helyet a település rendőrei is - sorolta Martonosi György. A polgármester a településen előállított termékekből összeállított csomagon túl egy igazi zenei különlegességgel is meglepte a vezérőrnagyot. Az egykori East együttes 2013 márciusában a Szegedi Nemzeti Színházban adott egy nagyszabású koncertet, s ezen mind a polgármester, mind a főkapitány jelen volt. - Az ott készült DVD-t is átnyújtottam Lukács Jánosnak - tette hozzá a község vezetője. (A progresszív rockot játszó East 1975-ben alakult, de 1994-ben feloszlott, de utána még adtak néhány koncertet, így Szegeden is - a szerk.)

Egy rockzenei DVD-t  is kapott a vezérőrnagy

Schulcz János alpolgármestert (jobbról) is meglepték

Martonosi György polgármester a köszöntések mellett röviden tájékoztatót is adott arról, mi minden is történt 2017-ben a községben. Így a fejlesztéseket is ismertette. A könyvtár megújítása szinte a végéhez ért, az épület új köntösbe öltözött, s hamarosan az új bútorok is megérkeznek. A korábban már említett hivatalbővítés első lépése is megtörtént, vagyis elbontották azt a régi épületet, ahová megépülhet az új szárny. Ebben nem csak a rendőrség kap helyet, hanem ide fog költözni a helyi takarékszövetekezet, s a leleiek legnagyobb örömére egy bankautomatát is beszerelnek, mert az egyelőre nincs a településen.

Egy rockzenei DVD-t  is kapott a vezérőrnagy

Martonosi Györgyhöz hasonlóan nagyon sokan ingáznak naponta Makó és Maroslele között. Ez a nagyjából 10 kilométeres útszakasz azonban olyan rossz állapotban van, hogy szinte csak középen lehet haladni, s akkor is lépésben. - Egy régi álmunk válik valóra jövő tavasszal, ugyanis 1 milliárd forintból újjáépítik ezt az utat - emelte ki a község első embere. Jövőre nem ez lesz az egyetlen olyan nagy beruházás, mely Maroslelét érinti. A helyi általános iskolánál egy modern tornatermet alakítanak ki, a beruházás várható költsége 300 millió forint. Terem hiányában az iskolásoknak a faluházban tartják a testnevelési órákat.

Egy rockzenei DVD-t  is kapott a vezérőrnagy

Munkatársunktól. K.