2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-7°C
-5°C
Tiszta / -7°C
h / -5°C
k / -5°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2018-02-09 21:33:43

Egy híján száz gomb - Galéria!

Most még zöldül, de hamarosan sárgulni fog a makói jagosok gombja. A gimnázium szalag-, pontosabban gombaavatóján kilencvenkilenc végzős szíve fölé tűzték fel péntek este a városi sportcsarnokban rendezett ünnepségen az érettség jelképét.

Egy híján száz gomb - Galéria!

Makón ami másnak a szalag, az a József Attila Gimnáziumban a gomb. Az oktatási intézmény végzőseinek pénteken a városi sportcsarnokban szervezett bálon nem szalagot, hanem gombot tűztek fel a szívük fölé. A hagyomány több évtizdes, lassan a homály ködébe vész, miért is lett gomb a szalagból.

Egy híján száz gomb - Galéria!

- Én még nem a sportcsarnokban, hanem a mai Hagymaház helyén álló kulturális intézményben kaptam meg a magam gombját - mondta mosolyogva Martinuszné Korom Gabrilella. A JAG megbízott igazgatója ugyanis egykoron abban az iskolában érettségizett, amit most irányít. Ebben a tanévben négy osztályban összesen kilencvenkilenc diák jár hasonló cipőben, vagyis zöldül.

Egy híján száz gomb - Galéria!

Sütő Eleonóra

A szalag-, jelen esetünkben a gombavató fénypontja a nyitótánc. - Négy osztályban összesen 59 párnak tanítottam angol, illetve bécsi keringőt - tudtuk meg Sütő Eleonóra társastánc pedagógustól. A végzős diákok létszáma egy híján száz, de többen pár nélkül maradtak, így fordult elő az, hogy külsősök is beugrottak segíteni. Ez a beugrás azonban sok időt vett igénybe, hiszen tavaly szeptember óta készültek a tanulók erre a napra. A próbákat a testnevelés órákon tartották, így több diák is elmondta, hogy keményebb volt a tánc, mint a mindennapos tesi.

Egy híján száz gomb - Galéria!

A két végzős, Szirbik Péter és a Hadobás Rebeka között a tanárnőjük, Marosváriné Deák Zsuzsanna

A matematika és az informatika külön-külön sem egyszerű, hát még együtt. Ezt nagyon jól tudja a JAG két végzőse, Hadobás Rebeka és Szirbik Péter is, de velevágtak. Péter úgymond marad a kaptafánál, mert az érettségi után a szegedi egyetemen szeretné elmélyíteni az informatikai tudását. Rebeka viszont inkább a sport felé kaicsngat, mert szíve csücske a kézilabda.

Egy híján száz gomb - Galéria!

Munkatárunktól. K.