2018. február 21. szerda, Eleonóra
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
1°C
Eső / 3°C
cs / 1°C
p / 2°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-07-03 10:13:13

Egértanyából varázsoltak újból otthont

Szinte romhalmazzá és egértanyává változtatták az előző bérlők a makói önkormányzat egyik Kossuth utcai ingatlanját. A kilakoltatásuk után 1,3 millióból fel kellett újítani a közel 60 négyzetméteres lakást, hogy újból ki lehessen adni. A sajtó képviseklőinek hétfőn Weszelyné Véghseő Henriett Mária, a Lakásügyi Tanácsadó Testület tagja és Kovács Sándor települési képviselő mutatta meg az újjávarázsolt ingatlant.

Egértanyából varázsoltak újból otthont

Rá sem lehet már ismerni a makói Kossuth utca 5. szám alatti egyik önkormányzati ingatlanra, hiszen teljesen felújították. Erre azért volt szükség, mert az előző bérlők nemhogy lelakták, hanem egyenesen romhalmazzá és egértanyává tették a közel 60 négyzetméteres lakást. Ráadásul egy fillért sem fizettek, sem a városnak bérleti díjat, sem a különféle szolgáltatóknak. Ezért nemrég kilakoltatták őket.

Egértanyából varázsoltak újból otthont

Ezt hagyták hátra a korábbi bérlők

Az újból lakhatóvá tett ingatlant hétfőn Weszelyné Véghseő Henriett Mária, a Lakásügyi Tanácsadó Testület tagja és Kovács Sándor, a körzet települési képviselője mutatta meg a sajtó munkatársainak. A városnak több mint kétszáz ingatlana van, melyeket kiad. Az előző városvezetés szinte egy fillért sem költött rájuk, így egy részük igen rossz állpotba került. Erről Weszelyné Véghseő Henriett Máriát itt hallják:

Egértanyából varázsoltak újból otthont

Egértanyából varázsoltak újból otthont

Az önkormányzat célja, hogy a lehetősége szerint mindenkinek biztosítson megfelelő lakhatást. Az ingatlanok egy részét - szociális alapon - már 2 ezer forintért is kiadják, ez a legolcsóbb. A fent említett Kossuth utcai lakás havi bérleti díja 30 ezer forint, hiszen teljesen felújították és komfortossá tették. - Most már nem határozatlan ideig vagy több esztendőre kötjük meg a szerződéseket, hanem egy évre, ezzel azt akarjuk elérni, hogy rendszeresen ellenőrizhessük, milyen állapotban tartják a bérlők a lakásokat, így könnyebben elkerülhető az, ami ebben az ingatlanban is történt - emelte ki Weszelyné Véghseő Henriett Mária.

Egértanyából varázsoltak újból otthont

Ez lett volna a szoba

Szerencsére a bérlők között csak kevés olyan akad, mint amelyen a Kossuth utcában volt. - Embertelen körülmények között éltek, szinte mindent tönkre tettek - vette át a szót Kovács Sándor. Hogy mit is találtak a kilakoltatásuk után, azt a települési képviselő itt részletezi:

Egértanyából varázsoltak újból otthont

Egértanyából varázsoltak újból otthont

Fotók (amin nincs vízjel): makói önkormányzat

Munkatársunktól. K.