2018. február 21. szerda, Eleonóra
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
1°C
Eső / 2°C
cs / 1°C
p / 2°C
Regionális Hírek
Kovács Péter | 2017-05-16 10:42:35

Drogot termesztett egy család

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal az anyával és két fiával szemben, akik 2015-ben elhatározták, hogy kedvezőtlen anyagi helyzetükön úgy segítenek, hogy új pszichoaktív anyagokkal, illetőleg kábítószernek minősülő más termékekkel kereskednek.

Drogot termesztett egy család

Az anya és két fia, akik közül az egyik még fiatalkorú volt a bűncselekmény elkövetésekor, a közös használatukban levő informatikai eszköz segítségével működtettek egy weboldalt, amelyen különböző erősségű és fantázianevű, legálisnak feltüntetett, füstölőként reklámozott anyagokat árultak, melyek között volt kábítószer és új pszichoaktív anyag tartalmú termék is – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. Az internetes vásárlás utánvéttel zajlott oly módon, hogy az oldalra történő belépés után a rendelési felületen kellett kiválasztani a termék fantázianevét, a mennyiségét, azt, hogy a vevő betöltötte a 18. életévét, meg kellett adni a vevő nevét, valamint azt, hogy a küldeményt hova postázzák. Az üzenetváltások, illetőleg a visszaigazolások kizárólag internetes alapon történtek és általában a rendelés másnapján a kézbesítés is megtörtént. A nyomozás során legalább négy személy azonosítása történt meg, akik az ország különböző területén lakva rendeltek a családtól pszichoaktív anyagot, vagy kábítószer tartalmazó terméket. Közülük legalább ketten a cigarettát sodorva fogyasztott anyagtól rosszul lettek és kórházba, sürgősségi osztályra kerültek.

Az ügyészség a vádlottakat folytatólagosan, társtettességben, bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével, valamint kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja.

A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.