2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
0°C
1°C
Felhős / 0°C
p / 1°C
szo / 2°C
Gazdaság és Politika
Tudósító | 2017-05-12 11:30:07

DK: Toldi János kérjen bocsánatot!

- Toldi János képviselő, illetve a makói városvezetés is kérjen bocsánatot Rója István igazgatótól, amennyiben ezt nem teszik meg, akkor mondjanak le! - szögezte le Mucsi Tamás pénteken a József Attila Gimnázium előtt tartott sajtótájékoztatóján. A DK 4-es választókerületi elnöke szerint az iskola igazgatója innovatív, a város vezetése viszont nem.

DK: Toldi János kérjen bocsánatot!

Innovatív-e Rója István pályázata? címmel tartott pénteken a makói József Attila Gimnáziumnál sajtótájékoztatót Mucsi Tamás, a Demokratikus Koalíció 4-es számú választókerületi elnöke. A legutóbbi testületi ülésen ugyanis véleményezték a JAG jelenlegi vezetőjének beérkezett pályázatát az újabb 5 évre szóló igazgatói poszt betöltésére, melyet a fideszes többség nem támogatott. - Rója Istvánt csütörtökön Szegeden vizsgáztatták ez ügyben. olyan tesztet töltettek ki vele, mint a kisiskolásokkal, ami méltatlan - vélekedett Mucsi Tamás.

DK: Toldi János kérjen bocsánatot!

- A testületin az igazgatón elsősorban az innováció hiányát kérték számon, az a városvezetés, melynek egyetlen egy innovatív ötlete sincs - folytatta Mucsi Tamás. A dk-s politikus szerint a fürdő- és könyvtárépítés a korábbi városvezetés kezdeményezése volt, a közbiztonsági program már korábban is létezett, amit most más néven valósítanak meg, illetve a már korábban meglévő ifjúsági koncepciót szétverték, aztán most gyakorlatilag ugyanazt rakják újból össze. - Valljuk be, a városvezetés nem innovatív, ezzel szemben Rója istván pályázata az, elég, ha csak azt nézzük, hogy a JAG-ban 2015-ben elindult a kínai nyelvoktatás, a végzős gimnazísták közel 90 százaléka felsőoktatásban tanul tovább, akkor mi a probléma az igazgatóval, azon kívül, hogy kiállt az oktatás mellett - tette fel a kérdést Mucsi Tamás.

DK: Toldi János kérjen bocsánatot!

- A DK nem szerette volna átpolitizálni ezt a kérdést, mert azt gondoljuk, hogy az oktatás ügye túlmutat a politikán, ezért vártuk azt, hogy a város vezetése kérjen bocsánatot a gimnázium igazgatójától, illetve azt is vártuk, hogy Toldi János is megtegye ezt, mivel a képviselő valótlant állított a legutóbbi testületi ülésen Rója Istvánról - emelte ki Mucsi Tamás. Az ellenzéki politikus úgy véli, a városvezetésnek be kell látnia azt, hogy szembe ment a többség akaratával, ezért bocsánatot kell kérniük, amennyiben ezt nem teszik meg, akkor le kell mondaniuk.

Munkatársunktól. K.