2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
3°C
Eső / 1°C
p / 3°C
szo / -1°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2016-09-02 18:52:13

Deszki falunapok - túl a két ikszen

Mondhatjuk, hogy túl van már az egyharmadnyi emberöltőn a deszki falunapok programsorozata. Ugyanis a községben huszonkettedik éve rendezik meg ezt az egyre népszerűbb eseményt. Pénteken díjak, elismerések átadásával indult az egész hétvégés kavalkád.

Deszki falunapok - túl a két ikszen

Egy-egy település közösségének életében mindig nagyon fontos szerepet játszik az a program, mely már hagyományosnak mondható. Így vannak ezzel a deszkiek is, ahol huszonkettedik esztendeje rendezik meg a falunapokat. Évről évre egyre jobban várják ezt a lakosok, illetve a szép számmal érkező vendégek is. Pénteken a deszki szabadidős parkban belgák, ukránok, szerbek, németek, erdélyiek együtt ünnepeltek a helyiekkel.

Deszki falunapok - túl a két ikszen

Nem csak a rendezvénynek van hagyománya, hanem annak is, hogy a nyitónapon díjakat, elismeréseket adnak át. Így volt ez pénteken is. Elsőként a község legifjabb lakóját, a 2016. augusztus 28-án született Borka Bettina Lucát köszöntötték. Majd az idősebb generáció következett, vagyis az 1920. november 16-án született Kószó Istvánné, valamint a 91 esztendős Vas József.

Deszki falunapok - túl a két ikszen

A tehetséges deszki sportolókat is jutalmazták. Így Godó Líviát, aki judóban, Mészáros Zsófiát, aki atlétikában, valamint Karnok Marcellt, aki kajakban nyújtott kiváló teljesítményt. Olyan helyieket is színpadra szólítottak, hogy átvehessék az elismerésüket, akik a közösségükért tettek sokat: Radics Béláné, Szarvas Erzsébet, Börcsök Imréné, Tirk István és Pajcsin Szilvia. Közösségi munkavégzésért díjat kapott Farkas Péter, a Deszki Magyar-Német-Flamand Baráti Kör tagja. A Közművelődési Díjat a Borbolya Néptánccsoport kapta, mivel a tagjai kimagasló eredményt értek el a Fölszállott a páva tehetségkutató versenyen.

Deszki falunapok - túl a két ikszen

Ugyancsak Közművelődésért Díjat adományoztak Rusz Mákszónak, aki sokat tett a deszki szerb népzenei szokások fennmaradásáért. Deszk Községért Díjat vehetett át dr. Bene Kálmánné, a Deszk Község Közoktatásáért Közalapítványban végzett munkájáért. Szintén ebben az elismerésben részesült Molnár József, mivel nagyon sokat tett a helyi tehetséges fiatalok érdekében a Deszk Község Népművészetéért Alapítvány kuratóriumának elnökeként. Hogy pontosan miért is tartja ezt fontosnak, azt tőle itt hallja:

Deszki falunapok - túl a két ikszen

Deszki falunapok - túl a két ikszen

Munkatársunktól. K.