2017. november 22. szerda, Cecília
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
6°C
8°C
Felhős / 6°C
cs / 8°C
p / 7°C
Regionális Hírek
Kovács Péter | 2017-04-28 08:52:14

Deszken ropják a BFMK néptáncosai

Vasárnap a vásárhelyi Kossuth téren is bemutatkoznak a Bóbiták és a Kiscsillagok.

Deszken ropják a BFMK néptáncosai

Újabb minősítő versenyen vesznek részt a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ néptáncosai: a mai napon a tizenkilencedik Maros Menti Fesztiválon lépnek fel a Bóbita és a Kiscsillag csoportok a Deszki Faluházban.

Április elején a szegedi néptánc-fesztiválon a zsűri ezüst, illetve bronz minősítéssel díjazta a BFMK társulatainak produkcióit. Az azóta eltelt hetekben az ifjú táncosok felkészítőik irányításával intenzíven gyakorolták és finomították koreográfiájukat, hogy hogy minél „fényesebb” értékelésben részesülhessenek a ma délutáni deszki fellépésen.

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ néptánc csoportjainak műsorait a hétvégén a vásárhelyi közönség is megtekintheti: szombaton a Csicsergők a Csúcsi Olvasókör rendezvényén lépnek fel, míg a két „nagy” (alsó tagozatosokból álló) csoport, a Bóbita és a Kiscsillag a Kossuth téren ad műsort április 30-án, vasárnap fél öttől a Közlekedésbiztonsági és Családi Nap keretében.

A Tápai Lászlóné vezette szakkör június közepén, a Bóbita esten ad számot egész éves munkájából a szülők és az érdeklődő nagyközönség előtt a BFMK színpadán.

 

Fotók: Balázs Norbert