2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-5°C
-5°C
Tiszta / -5°C
h / -5°C
k / -5°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2016-04-30 15:55:20

Deszk helyi értékeiről

Deszkiek és rahóik közösen kutatják fel és őrzik meg helyi értékeiket. Egy sikeres projektnek köszönhetően tudták ezt a szombati találkozót is megszervezni a Csongrád megyei községben, ahol vendégül látták a kárpátaljai delegációt.

Deszk helyi értékeiről

Deszk és a kárpátaljai Rahó között közel 16 esztendeje alakult ki jó kapcsolat. Számos közös programon vett már részt a két település. Így volt ez szombaton is, amikor egy sikeres pályázatnak köszönhetően kerülhetett sor arra a megbeszélésre, melyen a helyi értékek védelméről tárgyaltak a felek. A deszki polgármesteri hivatalban tartott összejövetelen a házigazdák testvértelepüléseinek delegációi is részt vettek.

Deszk helyi értékeiről

- A hungarikum védjeggyel sokan tisztában vannak, azt azonban kevesen tudják, hogy ennek a minősítésnek van megyei és helyi szintje is - nyilatkozta Király László deszki polgármester. A közös munka lényege, hogy együtt kutatják fel, dokumentálják és őrzik meg a két település helyi értékeit.

Deszk helyi értékeiről

A deszki önkormányzat és a községben működő értéktár bizottság eddig tizennégy helyi értéket vett fel a listájára. A tervek szerint ezt még mintegy tízzel szeretnék bővíteni. Az eddigi értékekről bővebben Király Lászlót hallja:

Deszk helyi értékeiről

Deszk helyi értékeiről

A házigazdák és vendégeik megegyeztek abban, hogy közösen látnak neki ennek a hatalmas munkának. A rahóiak részéről Reparuk Évával, a kárpátaljai közösségi házi alelnökével beszélgettünk. Íme:

Deszk helyi értékeiről

Deszk helyi értékeiről

Munkatársunktól. K.