2018. február 21. szerda, Eleonóra
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
3°C
Eső / 1°C
cs / 3°C
p / 0°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2016-02-26 20:44:43

Deszk apraja-nagyja táncolt

Közel tizenöt esztendős hagyomány, hogy a Deszken működő művészeti csoportok évről-évre bemutatják, milyen újdonságokat sajátítottak el. Az Ezt tanultuk! elnevezésű program pénteki második részére kicsinek bizonyult a faluház, mert olyan sokan voltak kíváncsiak a gyerekek és felnőttek tánctudására.

Deszk apraja-nagyja táncolt

Balett, akrobatikus rock & roll, magyar és szerb néptánc - igen változatos program várta azokat, akik pénteken ellátogattak a deszki faluházba. Az Ezt tanultuk! elnevezésű programsorozat második részében a legkisebbektől kezdve egészen a felnőttekig minden korosztály képviseltette magát. - Körülbelül 15 esztendős hagyomány nálunk, hogy a községben működő csoportok évről-évre bemutatják, milyen újdonságokat is sajátítottak el - tudtuk meg Bene Ildikótól, a művelődési ház és könyvtár igazgatójától.

Deszk apraja-nagyja táncolt

A helyi művészeti csoportok munkája is a tanévhez igazodik szeptembertől júniusig, s a február nagyjából félidőben van, így már meg tudják mutatni, milyen új dolgokkal is készültek. - Szerencsére annyi táncosa lett a településen, hogy három esztendeje már nem is elég egy, hanem két délután kell ahhoz, hogy mindenki felléphessen - folytatta Bene Ildikó.

Deszk apraja-nagyja táncolt

A pénteki második részben a Tündértánc klasszikus balett-előkészítő Csingiling és Ariel csoportja, a Deszki Akrobatikus Rock&Roll táncosok, a Cibere és a DeszkaDöngetők néptáncosok, a Bánát Néptáncegyüttes utánpótlás és felnőtt tagjai, a Bánát Tamburazenekar, a Deszki Dukátok szerb kórus, valamint a Zoltánfy István Általános Iskola alsó tagozatos társastáncosai léptek színpadra.

Deszk apraja-nagyja táncolt

A negyedik osztályos Medgyes Virág másodikos kora óta társastáncol. - A kedvencem a csacsacsa, de most nem ezt mutattuk be, hanem bécsi keringőt és jive-ot - árulta el a 10 esztendős lány. A kilenc pár alkotta csapat óriási tapsot kapott a közönségtől. Virág imádja a mozgást, dzsúdozik és kézilabdázik, a későbbiekben inkább a sporttal szeretne foglalkozni, mint a tánccal.

Deszk apraja-nagyja táncolt

Munkatársunktól. K.