2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
3°C
Eső / 1°C
p / 3°C
szo / -1°C
Rádió 7 hírei
Szabó Viktor | 2017-11-10 23:56:15

Dér Heni elhozta a nyarat Balástyára

Pénteken kezdetét vette a XVII. Böllérfesztivál Balástyán, ahol a hűvös idő ellen táncolással, énekléssel és tábortűzzel védekeztek. Az est sztárvendége Dér Heni volt, aki öltözetével is megmutatta, hogy a hideg nem ellenfél a balástyaiaknak.

Dér Heni elhozta a nyarat Balástyára

A napot a Leon Cavallo Lovasklub bemutatója nyitotta, ahol a kilátogatók elcsodálkozhattak azon, hogy milyen összhang tud kialakulni az emberek és a lovak között. A lovasklub tagjai jelmezben vágtattak végig a közönség előtt, akik ezt nagy tapssal jutalmazták.

Dér Heni elhozta a nyarat Balástyára

A lovasokat a helyi érdekeltségű Big Band Zenekar műsora követte, akik a mulatós zene képviselői. Műsorukra több százan kíváncsiak voltak, sőt, még táncversenynek is szemtanúi lehettek a nézők. A Rádió 7 két műsorvezetője, Soós Kata és Szabó Viktor pólókkal jutalmazta azokat, akik táncra perdültek a színpad előtt.

Dér Heni elhozta a nyarat Balástyára

Ha valaki a csípője mozgatásától nem melegedd ki, nyugodtan közelebb mehetett a tábortűzhöz, ahol még szalonnát is lehetett sütni. Sokan éltek is a lehetőséggel, figyelve azért arra, hogy nehogy lemaradjanak az est sztárvendégéről. De ne szaladjunk még ennyire előre. Mint általában minden rendezvénynek, a Böllérfesztiválnak is volt hivatalos megnyitója. A színpadon Újvári László, Balástya polgármestere, és Kiss József főszervező köszöntötte a szórakozni vágyókat.

Próbáltunk nagyon figyelni arra, hogy az ide látogató vendégeink számára egy olyan közösségi programot, egy olyan kulturális lehetőséget biztosítsunk, ami egy fesztiválba teljes mértékben belefér. Mikor 16 évvel ezelőtt elkezdődött a Böllérnap hagyománya, akkor az volt a vágyunk, hogy szeretnénk a hagyományos disznóvágási módokat bemutatni. A következő években egyre jobban láttuk, hogy a kulturális, szórakoztató programokra is van igény. Szeretném megköszönni, hogy ma este is ilyen sokan kilátogattak, és ezzel együtt visszük tovább ennek a fesztiválnak a hagyományát. Ezzel a XVII. Böllérfesztivált megnyitom” – hangzott el Újvári László beszédében.

Dér Heni elhozta a nyarat Balástyára Újvári László

A megnyitóban egy Zalaegerszegről érkezett táncospár, Kámán Noémi és Zubor Péter is közreműködött, akik a Kiszöv Senior Táncegyüttes tagjai. A közönségnek magyarpalatkai és kalotaszegi táncokat mutattak be.

A megnyitó után egyre nagyobb tömeg gyűlt össze a színpad előtti területen, ugyanis mindenki tudta, hogy hamarosan fellép az est sztárvendége, Dér Heni. Az énekesnő nem is okozott csalódást, iszonyatosan jó bulit csinált. Heni koncert közben kifejtette, hogy dacol a téli időjárással és a hideggel, ő még mindig a nyárban érzi magát, ami az öltözékén is látszott. Természetesen nem csak a ruhája rabolta el a közönség szívét, hanem a csodálatos hangja is.

Dér Heni elhozta a nyarat Balástyára Dér Heni és táncosai elbűvölték a közönséget

A péntek este sajnos Dér Henivel véget ért, de kell is a pihenés, hiszen szombaton jön a java, és fel kell dolgozni a levágott sertéseket, malacokat.

Dér Heni elhozta a nyarat Balástyára

Sz.Viktor

Fotók: Sz.Viktor, Dudás Róbert