2018. január 19. péntek, Sára
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
4°C
2°C
Köd / 4°C
szo / 2°C
v / 1°C
Rádió 7 hírei
Szabó Viktor | 2017-10-10 20:11:46

Decemberben kész a Kagylóhéj

180 millió forintból újul meg a hódmezővásárhelyi Kagylóhéj Család-és Gyermekjóléti Központ Andrássy úti épülete. A munkálatok a vége fele járnak, így az előzetes tervek alapján decemberben át is tudják adni az épületet.

Decemberben kész a Kagylóhéj

Márciusban kezdődött meg az a felújítás, aminek köszönhetően a két intézménytípust, a Szolgálatot és a Központot egy épületben ugyan, de külön tudják működtetni. Az előbbi az épület földszintjére költözik, míg az utóbbi egy külön szárnyban kap helyet.

Decemberben kész a Kagylóhéj

Kedden Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere és Bálint Gabriella, a Kapcsolat Központ főigazgatója a sajtó képviselőivel együtt megtekintette az épület felújítását. A munkálatok során energetikai korszerűsítésen esik át az épület, válaszfalak kerültek áthelyezésre, és a homlokzat is megszépült.

Decemberben kész a Kagylóhéj

Összesen 24 munkatársunk várja vissza azokat a családokat, gyermekeket, időseket, akiket az elmúlt években, 1998-tól kezdődően segítettünk. Átlagosan 500 család az, akiket évről évre segítünk. Legfontosabb célunk, hogy a gyermekek családban történő nevelése megmaradhasson, még akkor is, ha a család rosszul működik. Az, hogy a két intézményt külön tudjuk választani, ez már egy siker. Az itt dolgozók mind a lelkükkel dolgoznak, és nem mindegy, hogy sokan összezárva segítő tevékenységet folytatunk, vagy egy kicsi levegőhöz jutunk, és egy kis szakmai nyugalom vesz minket körül, ami ezt a nem könnyű tevékenységet segíti.” – mondta el Bálint Gabriella.

Decemberben kész a KagylóhéjBálint Gabriella

Az épület kezdi felvenni végső formáját, az utolsó simítások elvégzése után pedig minden adott lesz a megfelelő munkához, és a teljes körű segítségnyújtáshoz.

Decemberben kész a Kagylóhéj

Sz.Viktor