2018. január 16. kedd, Gusztáv
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
4°C
Felhős / 3°C
sze / 4°C
cs / 2°C
Rádió 7 hírei
Szeri Csaba | 2017-07-17 19:59:01

De miért is jó a Summer Street?

Két hét lement, és mi imádjuk! Mi az? Természetesen a Summer Street. Persze most mondhatja, hogy mi elfogultak vagyunk, így talán reprezentatívabb, ha a résztvevőket kérjük fel az értékelésre.

De miért is jó a Summer Street?

Július elején valami olyan őrület indult útjára a hódmezővásárhelyi sétálóutcán, amire korábban még nem igazán volt példa. Megjelent az óriás kivetítő, igaz ez akár a nyári összkép fontos elemének is tekinthető. Emlékszik a tavalyi magyar-portugál EB meccsre? Kis híján stadionbeli volt a hangulat.

A futballbiliárd pálya viszont már teljesen más tészta. Ebből ráadásul nem is egy, hanem rögtön kettő is épült a fák hűvösében. Egy a nagyoknak és egy a kicsiknek, mert az igazság ezt diktálja. A focis élményt pedig többek között Kandó Róbert élménytáborából sem tudták kihagyni.

De miért is jó a Summer Street?

Emellett a helyszínről szól a Rádió 7 kívánságműsora, de ez talán csak a hab a torta tetején. Számos kísérő program színesíti a hétfőtől szombatig tartó délutáni rendezvényt. Hol Kovács Zsigmond egészen zseniális karikatúrái készülnek a helyszínen, hol pedig Alb Laci varázsol a lufikkal, este hét után pedig a gitárral.

Nyomozott már Niké, a rendőrkutya is a helyszínen, de volt, amikor kő kövön nem maradt. Kis csapatunk munkáját azonban a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezetének munkatársai is segítik, de a Nádor utcai óvoda pedagógusai, sőt apró, de annál édesebb sünik és gazdáik is partnerek abban, hogy ez a nyár más legyen, mint a többi. Ha pedig egy kis mozgásra várunk, akkor Bagi Mátyás szakszerű átmozgatására is számíthatunk.

De miért is jó a Summer Street?

Képzelje, az arcfestést meg kihagytam, pedig azt pont a kollégák végzik, mesteri módon. Egy szó, mint száz, nehéz összeszámolni, hogy mennyi kiváló program szerepel a nyári sétálóutcán.

Igaz most mondhatja, hogy e sorok írója elfogult. Tény. Kár volna tagadni. Ezért úgy éreztem érdekes lehet a résztvevők véleményét kikérni, kideríteni, hogy miért is jó a Summer Street?

De miért is jó a Summer Street?Lídia,Niki és Hanna

Lídia, Niki és Hanna napi szinten kilátogatnak a Rádió 7 Summer Street-re. Karjukon még korábban készült csillámtetoválások is ott figyelnek, de hétfőn sem akarnak arcfestés nélkül maradni.

„Csomó jó dolog van ebben. Például az arcfestés, a zenekérés, a focibiliárd. Nekem az arcfestés a legnagyobb kedvencem. Szeretek itt járni, és mindennap kint vagyok.” – mondta Lídia.

„Nekem a focibiliárd a kedvencem, jó labdát rugdosni. Igaz most játszik ilyet először, máshol még nem tudtam kipróbálni, nagyon tetszik.” – teszi hozzá Niki.

„Nekem minden nagyon tetszik. Főleg az arcfestés, de a Rádió 7 is nagyon jó.” – egészíti ki a dolgokat Hanna.

De miért is jó a Summer Street?Alexandra és Lili

Alexandra és Lili már a SSCSK (Summer Street Csillámpóni Klub) tagjaiként érkeztek.

„Hangos a zene és ez tetszik. Lehet zenét kérni ez is tök jó. Most vagyok itt először, korábban csak elmentem erre, de kedvet éreztem, hogy megnézzük mi is történik itt.” – tudtam meg Alexandrától.

„Szól a zene, lehet kérni, itt az arcfestés, de a focibiliárdot is szeretnék kipróbálni, az is nagyon tetszik.” – teszi hozzá Lili.

De miért is jó a Summer Street?Krisztina

Krisztina elképesztően lelkes, pont most lett kész az arcfestéssel.

„Nagyon jó kiruccanni a barátokkal és itt táncolni is lehet. Nagyon jó. Annyi dolog van, amit nem is álmodhattam, olyan jó a focibiliárd, az arcfestés és a bohóccal énekelni is nagyon jó volt. Az tetszett a legjobban.”

Kinga pedig szintén a zenét és az arcfestést emelte ki.

De miért is jó a Summer Street?Kinga és barátnője

Ezek tehát azok a dolgok, amelyek miatt jó a Summer Street. Ha még nem próbálta tegye meg, de csak óvatosan. Vigyázat, függőséget okoz!

szcs